Ο ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “KOSMIMA 2004”

ypes press002
ypes press002

«Η “KOSMIMA 2004” λαμπρό παράδειγμα της νέας αναπτυξιακής τροχιάς και προόδου της HELEXPO»

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 19:30

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2004, εγκαινίασε, στο περίπτερο 15 της  Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τη 19η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος – Ωρολογίων – Πολύτιμων Λίθων – Μηχανημάτων και Εξοπλισμού «ΚOSMIMA 2004».

Στην ομιλία του ο ΥΜΑ-Θ τόνισε πως η φετινή έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αργυροχρυσοχοϊας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στον κλάδο του κοσμήματος που έχει ως στόχο τη δυναμική προβολή της ελληνικής παραγωγής, την προώθησή της σε περισσότερες αγορές και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας. Η “ΚOSMIMA 2004” “καθρεφτίζει” το όραμά μας για την πρόοδο της Βόρειας Ελλάδας και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αποτελέσουν η Μακεδονία και η Θράκη την “αιχμή του δόρατος” της εθνικής περιφερειακής ανάπτυξης».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε λόγο και για το νέο προφίλ της Helexpo, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η “Helexpo” με νέες δυνάμεις βρίσκεται σε μια καινούρια τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Κάθε μέρα και περισσότεροι επαγγελματίες έρχονται και την εμπιστεύονται. Η “ΚOSMIMA 2004”, ανανεωμένη όσο ποτέ, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αυτής της πορείας».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2004.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 

«Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί εκθέτες και επισκέπτες,

Η αποψινή βραδιά, αλλά και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι πραγματικά «χρυσές». Κι αυτό, όχι μόνο γιατί η έκθεση ελπίζουμε πως θα ευοδώσει τους επιχειρηματικούς σας στόχους, θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, θα μετατρέψει την πόλη σε κομβικό σημείο συνάντησης επαγγελματιών απ’ όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και γιατί θα φιλοξενήσει στους χώρους της, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πολύτιμα κομψοτεχνήματα.

Η «Helexpo», με νέες δυνάμεις, βρίσκεται σε μια καινούρια τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Κάθε μέρα και περισσότεροι επαγγελματίες έρχονται και την εμπιστεύονται. Η 19η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος – Ωρολογίων – Πολύτιμων Λίθων – Μηχανημάτων και Εξοπλισμού «ΚOSMIMA 2004», ανανεωμένη όσο ποτέ, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αυτής της πορείας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τον κλάδο του κοσμήματος, που έχει ως στόχο τη δυναμική προβολή της ελληνικής παραγωγής, την προώθησή της σε περισσότερες αγορές και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας.

Η «ΚOSMIMA 2004» «καθρεφτίζει» το όραμα μας για την πρόοδο της Βόρειας Ελλάδας και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, να αποτελέσουν η Μακεδονία και η Θράκη την «αιχμή του δόρατος» της εθνικής περιφερειακής ανάπτυξης.

Η έκθεση αυτή αποδεικνύει τις δυνατότητες της ελληνικής περιφέρειας να δημιουργήσει δομές που -ενταγμένες μέσα σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό- μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στην αναζωογόνηση  της οικονομίας.

Το «κλειδί» στη νέα εποχή είναι η αναγνωρισιμότητα και η ποιότητα κι αυτό είναι το μεγάλο μας «στοίχημα». Σε μία ενιαία και ελεύθερη αγορά, όπως αυτή της διευρυμένης Ευρώπης, με τα 500 εκατομμύρια πολιτών, οι ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές δράσεις και συνεργασίες είναι τεράστιες, ειδικά με τα νέα κράτη – μέλη.

Η γεωγραφική θέση της Βόρειας Ελλάδας, που αποτελεί και τη συνοριακή χερσαία επαφή της χώρας με τέσσερα κράτη (την Αλβανία, τη FYROM, τη Βουλγαρία, την Τουρκία), προσδιορίζει καθοριστικά τους αναπτυξιακούς της άξονες. Το 2008, η περιοχή μας θα γίνει ακόμη περισσότερο «προσπελάσιμη», καθώς στην Ε.Ε. θα ενταχθούν η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

H Ελλάδα, συναισθανόμενη το ρόλο της, θέλει να συνεισφέρει στην υλοποίηση της ιδέας για τη Βαλκανική και Παρευξείνια συμπόρευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Χαίρομαι, γιατί όπως πληροφορούμαι, φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 270 κατασκευαστές και αντιπρόσωποι οίκων από την Ελλάδα, αλλά και από 16 άλλες χώρες. Πληροφορούμαι, ακόμα, ότι η Συντεχνία Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης θα οργανώσει σεμινάρια γεμολογίας και προώθησης πωλήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η έκθεση θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αργυροχρυσοχοϊας, καθόσον  προσανατολισμένη σε τέτοια δεδομένα, θα ενισχυθεί και ο διεθνής της χαρακτήρας. Με αυτόν τον τρόπο, η έκθεση αναδεικνύει τα ελληνικά ταλέντα και συμβάλλει στον  εξαγωγικό προσανατολισμό του κλάδου. Ξεπερνά τα ελληνικά όρια και απευθύνεται και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εύχομαι, στους μεν διοργανωτές, η εκδήλωση να επισφραγισθεί με απόλυτη επιτυχία και να ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Στους δε συμμετέχοντες, Έλληνες και ξένους, και στους επισκέπτες, να προωθήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο, τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Το ΥΜΑ-Θ θα σταθεί δίπλα σε κάθε δική σας προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑΘ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ