Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

ypes press002
ypes press002

Θεσσαλονίκη,  28 Ιανουαρίου 2021

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Για την πανδημία

Στο ζήτημα της πολύ δύσκολης άσκησης επίλυσης  που προκαλεί η πανδημία κινούμαστε μ΄ένα μότο που επικεντρώνεται στα εξής: Όχι εφησυχασμός, συνεχής εγρήγορση. Γενικός κανόνας είναι η συνεχής συνεργασία της Κυβέρνησης με την επιστημονική κοινότητα, η καθημερινή παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται και βεβαίως η αναπροσαρμογή της στρατηγικής όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις προτάσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει επισημάνει την ανάγκη να επισπευσθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες ενδεχομένως καθυστερούν την έγκριση φαρμάκων. Και βεβαίως να ασκηθεί πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να διοχετευθεί το εμβόλιο όσο γίνεται γρηγορότερα και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Σε κάθε περίπτωση προχωρούμε στον εμβολιασμό σύμφωνα με το σχεδιασμό διασφαλίζοντας τη δεύτερη δόση για όσους έκαναν ήδη την πρώτη.

Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Σειρά μέτρων τα οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ , έχουν ήδη εφαρμοστεί από την ελληνική Κυβέρνηση. Για παράδειγμα το 50% της 4ης και 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής είναι επιχορήγηση και όχι δανεισμός.

Για τις συναθροίσεις

Επιβάλλονται έκτακτα μέτρα διότι – εξαιτίας της πανδημίας – έχουμε έκτακτες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή συγκυρία και υπάρχουν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πουθενά δεν διακυβεύεται, δεν προσβάλλεται, δεν βάλλεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Υπάρχουν κανόνες σε κινήσεις που δημιουργούν συγχρωτισμό.  Διασφαλίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν είναι όμως δόκιμο και λογικό να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες ώστε να διασφαλιστεί και το μέγιστο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Για το νομοσχέδιο για την παιδεία

Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση φέρνει μια εμβληματική μεταρρύθμιση. Προασπίζει την ελευθερία του λόγου. Δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί μια προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης, γι΄αυτό και θα προχωρήσει.

Προηγούμενο άρθροΈγκριση του υπ’ αρ. 2/2020 πρακτικού της τριμελούς επιτροπής διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού και κατακύρωση του αποτελέσματος της με αριθ. 4721/1-10-2020 (ΑΔΑΜ: 20PROC007442518 2020-10-08) διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου υποστήριξης, διαχείρισης και υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «Τοπική Ανάπτυξη και Διασυνοριακή Συνεργασία στον τομέα Αγροτικών Προϊόντων και της παραδοσιακής Διατροφής – Local Development and Cross Borber Cooperation in the area of Agricultural Products and Traditional Food και ακρωνύμιο : LOC FOOD» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας – Black Sea Basin 2014-2020 (Α.Π.: 6124/22-01-2021).
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή κοπή πίτας του προσωπικού του Υπουργείου