Θ. Καράογλου: “Το 2021 να μη μας κάνει ποδαρικό ο κορωνοϊός”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟ 2021 ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ”

Υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, ευλαβική τήρηση των υγειονομικών μέτρων και  εντατικοποίηση των ελέγχων στους δημόσιους χώρους ζήτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ώστε το τέλος του 2020 να σηματοδοτήσει τον περιορισμό των καθημερινών κρουσμάτων της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο κ. Καράογλου, κατέστησε σαφές ότι η φετινή Πρωτοχρονιά θα θυμίζει… Πάσχα, αφού θα υποδεχθούμε το νέο χρόνο μόνο με τα μέλη της οικογένειάς μας και χωρίς την παρουσία συγγενών ή άλλων φίλων. “Οι ισορροπίες”, εξήγησε, “είναι εύθραυστες και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς, ούτε για λάθη. Το ζητούμενο για τη χώρα είναι όταν τελειώσει η εορταστική περίοδος να προχωρήσουμε μπροστά. Για 2-3 ώρες ξεγνοιασιάς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ας μην υπονομεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο και θυσίες. Για 2-3 ώρες ξεγνοιασιάς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ας μην ρισκάρουμε την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. Το 2021 να μη μας κάνει ποδαρικό ο κορωνοϊός“.

Επισήμανε, ακόμη, πως κάθε ανεύθυνη και επιπόλαια συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες, ενώ προέτρεψε τους συμμετέχοντες να μιμηθούν το παράδειγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού και να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. “Το εμβόλιο είναι η λύση για να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία” σημείωσε, καθιστώντας σαφές πως εφόσον τις εορταστικές ημέρες τιθασεύσουμε το “θέλω” μας, θα κατορθώσουμε να τιθασεύσουμε τον επικίνδυνο ιό. “Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο για πισωγύρισμα. Ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας τις επόμενες ημέρες θα παρατείνει το lockdown. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε υπεύθυνοι” ήταν το μήνυμά του κ. Καράογλου.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κα. Ελένη Ροφαέλα.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “MYPORTAL.GR” (23-12-2020)
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Κυρού Σεραφείμ