Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου “ΣΥΖΩΗ”

ypes press002
ypes press002

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΩΦΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑTAΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΣΥΖΩΗ”

Δίπλα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και σε παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες βρέθηκε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισκεπτόμενος το παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου “ΣΥΖΩΗ”.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συνεχάρη το προσωπικό του παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει, κάνοντας ειδική μνεία στη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων που το στελεχώνουν, οι οποίες μετουσιώνονται σε έμπρακτη υποστήριξη των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν αναφορικά με τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ε.Ι.Κ. στη Θεσσαλονίκη.

Στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗΣ ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, κ. Νίκο Καζαντζίδη, για την οικονομική εκστρατεία που ξεκίνησε ο Σύλλογος προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα εξυπηρετεί την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Ακόμη, τον ξενάγησε στους χώρους και του ανέλυσε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών.    Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δυο κοινωνικές δομές, ο κ. Καράογλου τόνισε πως: “Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία ο σεβασμός, η κατοχύρωση και η τήρηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτελούν δείκτη κοινωνικής προόδου και πολιτισμικής εξέλιξης.

Σήμερα βρέθηκα δίπλα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν με υπερηφάνεια τα εμπόδια της ζωής. Σε συνανθρώπους μας που διαθέτουν αστείρευτα αποθέματα ψυχικής δύναμης, οι οποίοι πορεύονται με χαμόγελο και μας διδάσκουν ότι δεν πρέπει ποτέ “να το βάζουμε κάτω”.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι αρωγός των προσπαθειών τόσο του παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών όσο και της ΣΥΖΩΗΣ. Θα ενεργοποιήσουμε και θα ευαισθητοποιήσουμε κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας που μπορεί να στηρίξει τις υπάρχουσες ανάγκες, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος.

Οι προνοιακές δομές αξίζουν το σεβασμό, τη συμπαράσταση και την υποστήριξή μας, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη”.

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Οι αναπτυξιακοί πόροι θα αξιοποιηθούν για το εθνικό συμφέρον”
Επόμενο άρθρο25-06-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Παραπολιτικά Fm 90,1 και την εκπομπή “Πρωινή Πτήση”