Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” (04-04-2020) «Η επιστροφή της ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας»

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

(04-04-2020)

 

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ»

 

Επί σχεδόν 4 εβδομάδες η πατρίδα μας δίνει αδιάκοπα κρίσιμες μάχες σε δυο εθνικά μέτωπα.

Στον Έβρο αποκρούσαμε αποτελεσματικά την υβριδική απειλή της Τουρκίας να κατακλύσει την Ελλάδα και την Ευρώπη με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Εντός των συνόρων αγωνιζόμαστε συντεταγμένα να αποτρέψουμε την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και, κατά γενική ομολογία, τα δραστικά -μα αναγκαία μέτρα- συνέβαλαν καθοριστικά ώστε η Ελλάδα να μην γίνει Ιταλία και να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού.

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά και την  αποτελεσματικότητα που επιδείξαμε, η Κυβέρνηση κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών, “χτίζοντας” μια έντιμη επικοινωνία με την κοινωνία  και φροντίζοντας για τον επιμερισμό των βαρών με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ενώ κανείς θα περίμενε ότι αυτές τις κρίσιμες και ιδιαίτερα δύσκολες ώρες το πολιτικό προσωπικό θα επιδείκνυε σύμπνοια, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αποτελεί… παραφωνία.

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας παριστάνει τον συναινετικό χωρίς να αμφισβητεί (ευθέως) τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, στελέχη πρώτης γραμμής που εκφράζουν την πραγματική συνείδηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλλιεργούν  εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις με δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έβγαλαν από το συρτάρι ξεπερασμένα αντιπολιτευτικά “όπλα” που αξιοποίησαν την περίοδο 2012-2015, επιχειρώντας να “μολύνουν” τους συμπατριώτες μας με παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να προκαλέσουν “ρήγματα” στην κοινωνική συνοχή.

Βωμολοχούν, οξύνουν τα πνεύματα, καταγγέλλουν, εφευρίσκουν εχθρούς, δημιουργούν κλίμα, διασπείρουν fake news, παριστάνουν τους τιμητές των πάντων και υπόσχονται (εκ νέου) λεφτόδεντρα. Με λίγα λόγια, “τι’ χες ΣΥΡΙΖΑ, τι’ χα πάντα…”

Ο ένας απειλεί ότι “θα λογαριαστούμε μετά”, επαναφέροντας το διχαστικό προεκλογικό σύνθημα του 2015 “ή εμείς ή αυτοί”. Ο άλλος χρησιμοποιεί χυδαίο και ρεμβασιστικό λόγο παραφράζοντας τον Καραϊσκάκη, λησμονώντας ότι η επίμαχη φράση ειπώθηκε σε βάρος εχθρών και όχι Ελλήνων, ενώ τρίτος -εκείνος που κατά δήλωσή του έψαχνε αλλά δεν έβρισκε λάθη στην τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας- μιλά για “ξεμπρόστιασμα” μετά τη λήξη της πανδημίας.

Δεν είναι απλώς ανεύθυνοι αλλά κάτι χειρότερο. Είναι εμμονικοί και μικρόψυχοι. Στον πυρήνα της ιδεολογίας τους κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία να “καταλάβουν” την εξουσία, γι’ αυτό εξακολουθούν να μιλούν για “ταξική πάλη” την ώρα που απαιτείται εθνική ομοψυχία.

Το ευτύχημα είναι πως όσο εκείνοι κραυγάζουν, εγκλωβισμένοι στα συμπλέγματά τους και εβρισκόμενοι σε πλήρη σύγχυση, η κοινωνία προχωρά μπροστά.

Τους έχει ξεπεράσει όχι μόνο επειδή -πλέον- γνωρίζει την αδυναμία τους να παράξουν πολιτική, αλλά  πρωτίστως γιατί εμπιστεύεται την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα αναγνωρίζει οτι το τιμόνι της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια και πως η παρούσα κυβέρνηση πρώτα ακούει και μετά μιλά.

Το επιβεβαιώνουν το συνολικό πακέτο με περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ που διαμόρφωσε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να κρατήσει στη ζωή χιλιάδες επιχειρήσεις που εδώ και μισό μήνα έχουν μόνο έξοδα και καθόλου εισπράξεις, καθώς και η καθημερινή ενημέρωση που υπάρχει για την αντιμετώπιση του αόρατου μα επικίνδυνου εχθρού.

Χάρη σε αυτές τις δυο αυτονόητες πράξεις στην Ελλάδα του 2020 επέστρεψαν η εμπιστοσύνη, η ατομική και συλλογική υπευθυνότητα, ο “καθαρός” λόγος, η συστράτευση και η συλλογικότητα, χαρακτηριστικά τα οποία έλειψαν τις προηγούμενες δεκαετίες από την πατρίδα μας, επιτρέποντας να “ανθίσουν”  φαινόμενα πολιτικού κομπογιαννιτισμού.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι στη μετά κορωνοϊού εποχή, η Ελλάδα δεν θα είναι απλώς με την πλευρά των νικητών. Θα είναι εκείνη που έδειξε πρώτη το σωστό δρόμο, κατορθώνοντας να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις, με αποτέλεσμα  η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία να βγουν όρθιες από την πανδημία.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “THESSTODAY.GR” (03-04-2020) «Η Ελλάδα γίνεται το σωστό παράδειγμα στην Ευρώπη»
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” (04-04-2020) «Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ»