Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “THESSTODAY.GR” (03-04-2020) «Η Ελλάδα γίνεται το σωστό παράδειγμα στην Ευρώπη»

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “THESSTODAY.GR

(03-04-2020)

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

 

Η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse ανέδειξε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το 82% των συμπατριωτών μας που αξιολογεί θετικά τις κινήσεις για τον περιορισμό του κορωνοϊού είναι η έμπρακτη απόδειξη πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αναγνωρίζει οτι η χώρα μας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου οι απώλειες να όσο το δυνατόν λιγότερες.

Προφανώς έχουμε δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας, αφού πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής και όχι στην αρχή του τέλους.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι εξαιρετικά κρίσιμες και οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Το να μείνουμε σπίτι και να ακολουθούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής είναι η καλύτερη “άμυνα” απέναντι στην πανδημία, αφού εκτός από το να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τον κοινωνικό μας περίγυρο, στηρίζουμε τους λειτουργούς του συστήματος υγείας οι οποίοι δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

Χάρη στη συντεταγμένη προσπάθεια όλων μας, η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το σωστό παράδειγμα στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που πιο ισχυρές χώρες από τη δική μας αιφνιδιάστηκαν από την έξαρση του ιού.

Ως εκ τούτου, ακόμα και όσοι “γκρινιάζουν” ότι φέτος θα χάσουν τον οβελία ή σκαρφίζονται τρόπους για να ταξιδέψουν μέχρι το εξοχικό τους, οφείλουν να αντιληφθούν ότι εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι όταν μετρηθούμε τους επόμενους μήνες να μην λείπει κανείς.

Στο πλαίσιο αυτό η πολιτεία πορεύεται έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο, κύρια στόχευση του οποίου είναι  η μετά κορωνοϊού εποχή να βρει όρθια τόσο την κοινωνία, όσο και την οικονομία.

Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει ημερομηνία λήξης, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να επανεκκινήσουμε την οικονομία. Προφανώς και δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε μια σειρά υποστηρικτικών ενεργειών ώστε να απλώσουμε δίχτυ προστασίας γύρω από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ήδη ανακοινώθηκαν τέσσερα διαφορετικά πακέτα στήριξης, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση που δίνεται στους πολίτες από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο δοκιμάζεται από τον ιό.

Τα μέτρα καλύπτουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, δηλαδή 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και 700.000, δηλαδή 3 στους 4 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Ταυτόχρονα καλύπτουν 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή 3 στις 4 επιχειρήσεις στη χώρα μας. Μάλιστα, το πλαίσιο προστασίας είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί, καθώς αξιολογούμε διαρκώς τις ανάγκες που προκύπτουν.

Ψυχραιμία, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά!

Όχι γιατί έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά γιατί ο Ελληνισμός ξέρει να βγαίνει νικητής κάθε φορά που δίνει αγώνες ενωμένος ως μια γροθιά.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο02-04-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Libero 107,4 και την εκπομπή “Τρόικα”
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” (04-04-2020) «Η επιστροφή της ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας»