Θ. Καράογλου: “Η Πέλλα διακρίνεται για τον δυναμισμό της, δικαιούται να πρωταγωνιστεί”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η ΠΕΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ”  

Ακολουθώντας το πρόγραμμα των τακτικών συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, περιόδευσε απόψε στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στην ατζέντα των συζητήσεων κυριάρχησαν θέματα όπως η σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό, η κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας που αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής παρακαταθήκης που τη διακρίνει και η ένταξη ακόμη περισσότερων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών της Περιφερειακής Ενότητας στο πρόγραμμα ΠΑΡΑΓΩ με σκοπό την πιστοποίηση επιπλέον ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων που παράγονται σε αυτήν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι “η Πέλλα είναι μια δυναμική περιφερειακή ενότητα η οποία αξίζει να πρωταγωνιστεί και να ηγείται στην εθνική προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας μας, καθώς χάρη στον εξωστρεφή της χαρακτήρα συνδυάζει αρμονικά την πρόοδο του πρωτογενούς τομέα με την ανάπτυξη των μεγάλων παραγωγικών μονάδων“.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση στέκεται σύμμαχος και συμπαραστάτης στις υγιείς επιχειρήσεις, διότι η πραγματική ανάπτυξη για όλους μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ισχυρή ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Προτεραιότητά μας“, συνέχισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), “είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουμε να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τη χώρα. Γι’ αυτό φροντίζουμε, μειώνοντας σημαντικά τη φορολογία και περιορίζοντας αισθητά τη γραφειοκρατία, να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, ευνοούν τις επενδύσεις και δημιουργούν κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας για εργοδότες και εργαζόμενους”.

Κατά την περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ο κ. Καράογλου συναντήθηκε κατά σειρά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, με την Δήμαρχο Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση, με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, ενώ επισκέφθηκε επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες διακρίνονται για τον εξαγωγικό και καινοτόμο χαρακτήρα.

 

Προηγούμενο άρθροΣτιγμιότυπα από την επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στη Ρούσα και στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στο περιοδικό “POLIS LOCAL” (11-03-2020)