Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (08-09-2019) «Η ΔΕΘ είναι το καμάρι της Βόρειας Ελλάδας»

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

(08-09-2019)

 

«Η ΔΕΘ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί το “καμάρι” της Βόρειας Ελλάδας. Προβάλει με σθένος τις δυνατότητες της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας στο εσωτερικό και τις διεθνείς αγορές, αναπτύσσοντας χρόνο με το χρόνο επωφελείς συνεργασίες για το ελληνικό επιχειρείν.

 

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι στις δεκαετίες που ακολούθησαν ο θεσμός της Έκθεσης καθιερώθηκε ως μέσο διαδραστικής και δυναμικής συνάντησης φορέων της υγιούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βελτίωση της αναπτυξιακής δομής της πατρίδας μας.

 

Αυτό συνεπάγεται ότι αποστολή της 84ης ΔΕΘ είναι να λειτουργήσει ως αντανάκλαση της ελληνικής οικονομίας.

 

Υπέρ της επίτευξης του παραπάνω στόχου δρα το γεγονός ότι περισσότεροι από 1.500 εκθέτες θα αναπτυχθούν φέτος στους χώρους των περιπτέρων, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των νεοφυών επιχειρήσεων, η συμμετοχή των οποίων ανήλθε σε 300. Η δυναμική τους παρουσία στέλνει εντός και εκτός συνόρων το αδιαμφισβήτητο μήνυμα οτι η ελληνική οικονομία γύρισε σελίδα, πατά γερά στα πόδια της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και θάρρος.

 

Όπως είχε δηλώσει και ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για την 3η Διεθνή Έκθεση: “Το έργον της εκθέσεως της Θεσσαλονίκης είναι μέγα και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι δι’ αυτό και πλήρες ελπίδων για το μέλλον”. Τα λόγια εκείνα, σήμερα μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο Θ. Καράογλου στο ένθετο του «NORTH98» για την 84η ΔΕΘ (08-09-2019) «Το τρίπτυχο της επιτυχίας για τη Μακεδονία και τη Θράκη»
Επόμενο άρθροΆρθρο Θ. Καράογλου στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» για την 84η ΔΕΘ (08-09-2019) «Η Μακεδονία και η Θράκη δυνάμεις ανάπτυξης στην Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ»