Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου και την Έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου

22 3 2017 018
22 3 2017 018

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στην εκδήλωση που έγινε στο Διοικητήριο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, του Σωματείου Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ο Κύκλος» και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμό σχετικά με την εκδήλωση και τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντώνιος Μανδρίτης.

Η Υφυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

«Η σημερινή συνάντηση, αναδεικνύει τη δύναμη και το πνευματικό χάρισμα των μελών των χορωδιών που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, όπως και την αδελφική ενότητα της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι επίσης μια σημαντική ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες, που μεγαλώνουν καθώς σήμερα η Ελλάδα μας βγαίνει από μια μεταιχμιακή κατάσταση και οι επιλογές μας από εδώ και πέρα θα καθορίσουν την πορεία μας προς το μέλλον. […]

Το 1821 οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους και απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Το ίδιο επαναλήφθηκε το 1955, όταν ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου. Η δική μας ευθύνη, σήμερα, είναι να αναστυλώσουμε την εθνική μας περηφάνια και να διαφυλάξουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, που πρέπει να γίνεται με όρους δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ισοτιμίας. […]

Όπως κανένας από εμάς δεν μπορεί να καταφέρει σχεδόν τίποτα  χωρίς την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω του, έτσι και στο επίπεδο της Ευρώπης το ζητούμενο είναι η συνύπαρξη των λαών της, ως μονάδες που  συμμετέχουν σε ένα κοινό σώμα με όρους σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης. Το ίδιο ισχύει και στην καθημερινή μας ζωή: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις απαιτήσεις μας για ισότιμη αντιμετώπισή μας από τους άλλους ως ένδειξη αδυναμίας, αλλά ως στάδιο του κοινού αγώνα για μια ζωή με όρους ισότητας και αλληλοσεβασμού. Οφείλουμε πρώτα εμείς να τιμήσουμε τον δικό μας αγώνα. Και αυτό ξεκινάει από την υπεύθυνη στάση και τη σκληρή μας δουλειά, ώστε να είμαστε άξιοι των απαιτήσεων που θέτουμε…»

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε νοσοκομειακό ξενώνα στην Κατερίνη
Επόμενο άρθροΔΤ – Επίσκεψη της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην Ξάνθη