Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σε σεμινάριο του ΤΕΙ Σερρών

1484394154
1484394154

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, απεύθυνε χαιρετισμό στο εκπαιδευτικό/ενημερωτικό σεμινάριο που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου για την πρόληψη καταστροφών από σεισμούς, πλημμύρες και κατολισθήσεις, προσκεκλημένη από τον Αναπληρωτή καθηγητή, Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου.

Στην τοποθέτησή της η κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μεταξύ άλλων τόνισε:

Σεισμοί, πλημμύρες και καταστροφές, όλα αυτά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, απαιτούν για να αντιμετωπιστούν τη στενή συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας με εκείνους που έχουν την ευθύνη των επιλογών. Δεν έχει νόημα να καταθέσω ξανά τις ενέργειες που έχουμε κάνει ως προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήθελα μόνο να τονίσω τη στενή συνεργασία μας με τους πανεπιστημιακούς φορείς, για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχέδιου δράσης και αντιμετώπισης των ακραίων περιστατικών.

Επιτρέψετε μου όμως να κάνω και μια πολιτική αναφορά. Εδώ που φθάσαμε δεν έχουμε πολλές επιλογές. Αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις και στα γεγονότα, αν θέλουμε να κρατήσουμε στον τόπο μας τους επιστήμονες μας, θα πρέπει να επενδύσουμε στην εξωστρέφεια, να εκμεταλλευτούμε το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, και να επενδύσουμε σε υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεις, ενεργοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν. Αναφέρομαι τόσο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα όσο και στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικά επιχειρηματικό περιβάλλον, ιδιαίτερα για τη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσω, ξεπερνώντας και τις αρμοδιότητες μου ως Υφυπουργός, να ενδυναμώσω τη σχέση του ακαδημαϊκού και επιστημονικού προσωπικού με τους φορείς της κυβέρνησης και ειδικά με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις Σέρρες, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Πανελλήνιο και Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο, στη Θεσσαλονίκη