Γ. Ορφανός “Να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες”

1484395321
1484395321

Η ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ του ΥΜΑΘ και του πανελληνίου αθλητικού σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με την πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον αθλητισμό, την ανοχή και το ευ αγωνίζεσθαι και πρόεδρο του φορέα, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η συνεργασία με την «Καλλιπάτειρα» είναι διαχρονική και πολύπλευρη.  «Έχουν γίνει γήπεδα στην περιοχή του Κιλκίς και στον Έβρο, άρα υπάρχει μια δράση του σωματείου, την οποία εμείς γνωρίζουμε από κοντά. Η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί προς όφελος των πολιτών εκείνων που αισθάνονται πιο αδύναμοι. Το ΥΜΑΘ έχει την υποχρέωση ενώ η ‘Καλλιπάτειρα’ βοηθά τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά της, η κ. Παναγοπούλου ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα, η «Καλλιπάτειρα» θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος «Η Ελλάδα μέσα μας» που στοχεύει στη συνένωση όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) της χώρας.«Στα χρόνια που περνάμε, είναι δύσκολο να διατηρηθούν τα σωματεία αυτά, αν δεν υπάρξει μια συλλογική δουλειά. Στόχος είναι η ενεργοποίηση αρχών και αξιών του Έλληνα», σημείωσε ενώ εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

«Ο κ. Ορφανός αφουγκράστηκε τις τοπικές ανάγκες του σωματείου, διευκόλυνε τη δράση μας και γι’ αυτό του είμαστε ευγνώμονες. Είμαι βέβαιη ότι η δράση και η προσωπικότητα του θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής», υπογράμμισε η κ. Παναγοπούλου.  

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Μέχρι τέλος του μήνα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προτάσεων για το νέο Ρυθμιστικό”