Γ. Ορφανός “Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας”

1484395330
1484395330

Υπέρ της κατάρτισης  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για τη χώρα, το οποίο θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις και θα θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

 Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη συνεδρίαση του διοικητικού  συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά είναι η έλλειψη ρευστότητας.

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλο περιθώριο να περιμένει, σε κανένα τομέα. Φαίνεται ότι καταφέρνουμε να βρεθούμε σε μία ισορροπία με τους ξένους και εκτιμώ ότι τους επόμενους μήνες, θα καταφέρουμε να κλείσουμε και το θέμα του χρέους», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εκτίμησε πως θα ολοκληρωθεί θετικά ο έλεγχος στις τράπεζες, γεγονός που όπως σημείωσε, θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά.

«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι θετικά, ακόμα και αν διατεθεί ένα μέρος του αποθέματος των 11 δισ. ευρώ  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Επιπλέον, υπάρχουν οι εξαγγελίες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι ότι θα στηρίξει με 1 τρις ευρώ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωζώνης.

Συνεπώς, φαίνεται ότι θα βρούμε χρήμα και μάλιστα φθηνότερο, γεγονός που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», επισήμανε ο κ. Ορφανός.

 Όσον αφορά τις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, ο κ. Ορφανός πρότεινε τη δημιουργία ξεχωριστού ταμείου, μέσω του οποίου το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα ενισχύει απευθείας όσους υλοποιούν τα επενδυτικά σχέδια.

Προηγούμενο άρθροΓ. Ορφανός “Θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν για το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό”
Επόμενο άρθροΓ. Ορφανός “Να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες”