Γ. Ορφανός “Η Ελλάδα θα επανακτήσει και πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή”

1484395615
1484395615

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επανακτήσει και πάλι τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, στο περιθώριο των λατρευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Παναγία Σουμελά, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  

Ο κ. Ορφανός εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην πανηγυρική Θεία λειτουργία που τελέστηκε, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ.κ. Παντελεήμονα και  προσκύνησε την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. «Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός τιμούν την Κοίμηση της Θεοτόκου γιατί με το στήριγμα της είναι το αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές. Η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες, πάει προς το καλύτερο και ελπίζουμε πως το φθινόπωρο είναι το σημείο καμπής που θα φανεί αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ επισήμανε πως αυτοί που κάνουν κριτική, «είναι αυτοί που χαίρονται όταν δεν πάει κάτι καλά στην Ελλάδα». Επιπλέον, ο κ. Ορφανός σημείωσε πως η Παναγία Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής.

«Οι Πόντιοι Έλληνες έκαναν μια τεράστια διαδρομή από την καταστροφή, ζωντάνεψαν, προχώρησαν, έφτιαξαν πολλά, μας έδωσαν το παράδειγμα. Άρα μέσα από την θυσία και τον αγώνα, η Ελλάδα θα πετύχει να βρει και πάλι τον κεντρικό της ρόλο», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.                                                              

Σε ερώτηση σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη Σερρών, ο κ. Ορφανός δήλωσε πως η Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι η Μακεδονία που εμείς ζούμε. «Όλοι όσοι έχουν στα όνειρα τους διεκδικήσεις, θα πρέπει να τις ξεχάσουν», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και δήλωσε πως πρόθεση του είναι να επισκεφτεί την περιοχή, το επόμενο διάστημα.          

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γ. Ορφανός στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά
Επόμενο άρθροΣυνεργασία ΥΜΑΘ-Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ