ΣΤΟ ΥΜΑΘ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ κ. MASUO NISHIBAYASHI

1484396064
1484396064

Δεκτός από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, έγινε σήμερα (Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014) ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και την Κύπρο κ. Masuo Nishibayasi, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπό τοποθέτηση επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χάρη Αλεξόπουλο.

Οι κύριοι Καράογλου και Nishibayashi αντάλλαξαν απόψεις για θέματα εμβάθυνσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας σε τομείς όπως η οικονομία, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, με τον ΥΜΑΘ να  σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η προοπτική έλευσης Ιαπωνικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μακεδονία και τη Θράκη θα παρέχει επιπλέον κίνητρα για τη βελτίωση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών.

«Έχοντας συμπληρωθεί 115 χρόνια από τη σύναψη της Συνθήκης Φιλίας, Εμπορίου και Ναυσιπλοΐας που συνετέλεσε στην προώθηση της αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης Ελλάδας και Ιαπωνίας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, «σήμερα διαμορφώνουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να αυξηθεί το ρεύμα Ιαπώνων τουριστών προς τη Βόρεια Ελλάδα και να προωθήσουμε την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων εγνωσμένης αξίας και ποιότητας στην Ανατολή».

Τέλος, ο κ. Nishibayashi σημείωσε πως η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί «άλλο ένα πολύτιμο βήμα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής συνεργασίας των δυο λαών».

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ”
Επόμενο άρθροΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ Α.Ε.