Ο ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

ypes press002
ypes press002
Αύριο (Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου,  θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συμμετέχει στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ του «Κολλεγίου» των 28 Επιτρόπων της Ε.Ε. και μελών του Ελληνικού Υπουργικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και την οριοθέτηση των προτεραιοτήτων της.
Το ΥΜΑΘ έχει  οριστεί να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη συνεδρίαση του τομέα «Οικονομία και Ανάπτυξη», στον οποίο από πλευράς Ε.Ε. θα συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ κ. Όλι Ρεν, ο Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ο Επίτροπος φορολογίας κ. Άλγκιρντας Σεμέτα, ο Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. κ. Γιάνους Λεβαντόβσκι, ο Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντάσιαν Τσιόλος.
Πέραν του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου, στη θεματική ενότητα «Οικονομία και Ανάπτυξη» την Ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Με αφορμή την αυριανή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Καράογλου τόνισε πως: «Η αυριανή παρουσία του ΥΜΑΘ στη συνάντηση της θεματικής ομάδας για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή διότι αποτελεί σημαντική επιβράβευση του έργου που επιτελούμε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και ηθική δικαίωση του αδιάκοπου αγώνα που δίνει η Βόρεια Ελλάδα να αποκτήσει μια οικονομία εξωστρεφή, παραγωγική, με συγκριτικά πλεονεκτήματα, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο ως όχημα ανάπτυξης για το σύνολο της πατρίδας μας. Η έναρξη της ελληνικής προεδρίας της  ελπίδας, αφενός σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων προς την Ελλάδα και αφετέρου έχει θετική απήχηση σε όλον τον κόσμο, καθώς αναδεικνύει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στέλνει θετικά μηνύματα για τις διαρθρωτικές αλλαγές που υλοποιούνται στη χώρα μας. Οι καρποί της εφ’ όλης συζήτησης που θα έχουμε αύριο στη συνεδρίαση του τομέα ανάπτυξης και οικονομίας είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ανακάμψουμε ως χώρα και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ KARFITSA “Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ”