Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

1484396481
1484396481
Η διασφάλιση και προάσπιση της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης αποτέλεσε το κύριο θέμα της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Με δεδομένο ότι το νέο ΥΜΑΘ είναι ένα πολυθεματικό και ανθρωποκεντρικό Υπουργείο, το οποίο δρα επικουρικά σε δράσεις και ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στον γεωγραφικό χώρο ευθύνης του, ο κ. Καράογλου συγκάλεσε τη σημερινή σύσκεψη προκειμένου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Υγείας να χαραχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την προστασία των Βορειοελλαδιτών από μια σειρά νοσημάτων που παρατηρούνται και καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Με την ευκαιρία της σύσκεψης ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης χαιρέτισε την επαναλειτουργία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων  Υγείας Βορείου Ελλάδος και ζήτησε ο σημερινός διάλογος να αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης και αποδοτικής, όπως είπε, συνεργασίας προς όφελος όλων των πολιτών.
Για τον κ. Καράογλου «η διασφάλιση και η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί κορυφαία ευθύνη της Πολιτείας», ενώ  χαρακτήρισε «καίριας σημασίας» τη διαφύλαξη της υγείας του πληθυσμού ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο, εστιάζοντας στην ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας εμπλέκονται πολλοί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, καθήκον και υποχρέωση όλων μας είναι να χαλυβδώσουμε το υπάρχον σύστημα υγείας, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο αποδοτικό».
Στη σημερινή σύσκεψη στο Διοικητήριο προσκλήθηκαν και συμμετείχαν  εκπρόσωποι του ΕΚΕΠΥ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της 3ης ΥΠΕ, της 4ης ΥΠΕ, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, των Διευθύνσεων Υγείας Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, της ΕΛ.ΑΣ. και του Γ’ Σώματος Στρατού.

Βίντεο από τη σύσκεψη έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.mathra.gr.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ Β´ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ