ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

1484396819
1484396819

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Α´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Τον βουλευτή της Ν.Δ. στην Α´ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας», κ. Κώστα Γκιουλέκα, υποδέχτηκε σήμερα (Δευτέρα 10-09-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε γύρω από θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και  πιο συγκεκριμένα στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα Κέντρο Προώθησης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών, με την υποδοχή τον έλεγχο, την αξιολόγηση και την έγκριση μεγάλων επενδυτικών προτάσεων πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού, κατά την τελετή εγκαινίων της 77ης Δ.Ε.Θ., ότι παραχωρείται στο ΥΜΑΘ η διαχείριση των κονδυλίων του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας, του ΙΝΤΕRREG, συνολικού ύψους 320 εκατομμυρίων, ώστε να δώσει νέα ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλέκας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με εντονότερο όλων αυτό της καθαριότητας, ενώ εστίασε και στο γεγονός ότι έως τώρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έκανε καμία ουσιαστική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε πως «με τον Κώστα Γκιουλέκα γνωριζόμαστε από παλιά και μας “δένουν” πολλοί κοινοί αγώνες. Τον ενημέρωσα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και έχω να πω ότι η παρουσία του στο Διοικητήριο ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουμε να καταστήσουμε τη Βόρεια Ελλάδα πολυεργαλείο ανάπτυξης και αφετηρία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος από την πλευρά του ευχήθηκε στον κ. Καράογλου «καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Με την επανασύσταση του Υπουργείου, η Μακεδονία και η Θράκη μας τοποθετούνται και πάλι στο επίκεντρο του Κυβερνητικού ενδιαφέροντος, εξέλιξη η οποία χαροποιεί όλους τους Βορειοελλαδίτες. Από την πλευρά μου, με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης,  ανέφερα στον κ. Καράογλου τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κεντρικός Δήμος. Θα σταθώ σε δυο από αυτά. Το ένα είναι η ελλιπής καθαριότητα, η οποία έχει μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη μας στην πιο σκοτεινή και πιο βρώμικη πόλη της χώρας. Το δεύτερο αφορά στην αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου να οργανώσει έως τώρα ουσιαστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Ακόμα και αυτές που έχουν προγραμματιστεί,  είναι άσχετες με το γεγονός της απελευθέρωσης και δεν εκπέμπουν το μήνυμα που πρέπει. Τέτοιου είδους πρακτικές “πνίγουν” τη Θεσσαλονίκη σε μια μιζέρια που δεν της αξίζει» κατέληξε.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη ΥΜΑΘ Θ. Καράογλου στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ