Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ”

ypes press002
ypes press002
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη λίστα με τους 21 φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνέπεια λόγων και πράξεων που επιδεικνύει η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί παρακαταθήκη για τη σταδιακή έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Πιστή στην εντολή του ελληνικού λαού για δημοσιονομική εξυγίανση, μείωση του χρέους και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η Κυβέρνηση μάχεται προκειμένου να ξαναδώσει στην πατρίδα μας τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποδείξει, εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα παίρνει τη μοίρα στα χέρια της.
Όσον αφορά στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα προκύψει από τη συγχώνευση ΔΕΘ-Helexpo-Ο.Π.Ε. και την ταυτόχρονη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, πιστεύω ότι θα αποτελέσει μοχλό προώθησης της ελληνικής εξωστρέφειας και σημαντικό τμήμα μιας εθνικής στρατηγικής εξαγωγών.
Η παραπάνω συνένωση αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία-πρόκληση για τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν πρέπει να χαθεί. Με συστράτευση και αξιοποίηση στο έπακρο όλων των δυνατοτήτων που θα διαθέτει ο νέος φορέας, η πόλη μας, η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Από τις 18 Ιουνίου όλοι φοράμε τη φανέλα της “Εθνικής Ελλάδος”. Έριδες και μικροπολιτικοί τακτικισμοί δεν χωρούν στην εθνική μας προσπάθεια. Για αυτό και όσοι επενδύουν στην απαξίωση της χώρας, σύντομα θα διαψευστούν».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση ΥΜΑΘ για την συγχώνευση ΔΕΘ, HELEXPO, ΟΠΕ
Επόμενο άρθροΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ Γ. ΚΑΤΣΑΝΗ