Ημερίδα Θεσσαλονίκης για οικονομική διπλωματία και προσέλκυση ξένων επενδύσεων

1484396913
1484396913
Στη Θεσσαλονίκη η κατάθεση και αξιολόγηση μέχρι τελικής υπογραφής των επενδυτικών σχεδίων για τη Βόρεια Ελλάδα

Η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης (ΕΜΑ) αυτόν το μήνα θα είναι σε θέση να παραλαμβάνει όλα τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα:  «Η οικονομική διπλωματία και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων – εμπειρίες και ευκαιρίες από τις διπλωματικές επαφές», που διοργάνωσε  την Παρασκεύη 8 Απριλίου ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων.
Τα επενδυτικά σχέδια  θα αξιολογηθούν μέχρι τελικής υπογραφής εδώ στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο διάστημα έξι μηνών, όπως προβλέπει ο Επενδυτικός Νόμος, τόνισε ο κ. Ξυνίδης.
Επιπλέον, στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, καθώς και στις δράσεις του INTERREG  Ελλάδα-Βουλγαρία, Ελλάδα-Fyrom, Ελλάδα-Αλβανία και Ελλάδα-Ιταλία.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στα εγκαίνια της έκθεσης “Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης την περίοδο του Εκδυτικισμού”
Επόμενο άρθροΜεικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν ελέγχους στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας ενόψει του Πάσχα