ME ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

ypes press002
ypes press002

            Δύο περιοχές δυτικά της πόλης, στο ΤΕΙ και στα όρια των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, προέκρινε για τη χωροθέτηση του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, η αρμόδια Επιτροπή που ολοκλήρωσε το έργο της,  με ομόφωνη γνωμοδότηση.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, προήδρευσε σήμερα στην καταληκτική συνεδρίαση της Επιτροπής  για τη Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ και στην οποία συμμετείχαν: ο Γ. Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,  ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος της Helexpo ΑΕ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΡΣΘ κ. Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Σωτήρης Μαγόπουλος, ο ο Α´ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Αναστάσιος Κονακλίδης.  

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Μακεδονίας –  Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε τα εξής

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που διήρκησε πολλές εβδομάδες και οφείλω  να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα μέλη της επιτροπής για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν. Ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που συστάθηκε από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά και εμένα και στην οποία είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής ως πρόεδρος. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι 31 Ιουλίου θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας, θα εξετάσουμε και θα επεξεργαστούμε τις προτάσεις και τις περιοχές που μπορούν εν δυνάμει να φιλοξενήσουν τις νέες εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.  και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες, στους χρονικούς ορίζοντες που είχαμε θέσει. Η Επιτροπή, προκρίνει ομόφωνα δύο τοποθεσίες δυτικά, την περιοχή του Τ.Ε.Ι. και την περιοχή των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, με σκοπό να επεξεργαστούμε και να διερευνήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Θ. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν άψογα και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»