ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

1484397520
1484397520
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο ΥΜΑΘ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια και συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν τις υποδομές και τη διαδικασία της απονομής δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον κ. Υπουργό. Επικεντρωθήκαμε σε τρία ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε το ζήτημα των υποδομών, δηλαδή του Δικαστικού Μεγάρου και τις πιθανές λύσεις που μπορούμε να δώσουμε για ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και καιρό την Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο ,αφόρα τον υπερβολικό αριθμό κρατουμένων στις φυλακές των Διαβατών, ένα ζήτημα που εξετάζεται ενδελεχώς από τη πλευρά του Υπουργού Δικαιοσύνης. Το τρίτο αφορά την αύξηση των θέσεων των Δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Είναι τρία ζητήματα καίριας σημασίας για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα σε επίπεδο προεργασίας και για αυτό άλλωστε πραγματοποιείται και η επίσκεψη του κ. Υπουργού στη Θεσσαλονίκη.  Συμφωνήσαμε να έχουμε μια διαρκή συνεργασία για να παρακολουθούμε την εξέλιξη των ζητημάτων και αισιοδοξούμε ότι θα έχουν καλή κατάληξη στο εγγύς μέλλον».
 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας,  αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τον Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη   επεσήμανε:

«Ο λόγος τη επίσκεψης μου στη Θεσσαλονίκη, ήταν για να δω από κοντά τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης , τις συνθήκες στο Δικαστικό Μέγαρο και γενικά τις συνθήκες των δικαστικών υπηρεσιών. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τα έχουμε μελετήσει. Λύσεις υπάρχουν και πρέπει να τις εξετάσουμε με τους αρμόδιους φορείς και να δούμε τι είναι καλύτερο για την πόλη και την κοινωνία. Όσον αφορά το πρόβλημα με το Δικαστικό Μέγαρο, αφού περιηγηθώ αύριο στο χώρο και θα πραγματοποιήσω συναντήσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους Δικαστές, θα ξέρουμε τι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Ένα πάντως είναι το σίγουρο. Ότι δεν ήρθα για τουρισμό».

Όσον αφορά τις Φυλακές Διαβατών ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:

«Επισκέφτηκα τις φυλακές πριν από 15 ημέρες και έχω πλήρη εικόνα. Υπήρχε μια πτέρυγα στις Φυλακές των Γρεβενών την οποία ανοίξαμε και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα  μεταφοράς 150 κρατούμενων από την ευρύτερη περιοχή. Από την άλλη πλευρά ,υπάρχει ένα ευρύτερο κατασκευαστικό έργο κράτησης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος. Ελπίζω σε ένα βάθος χρόνου και η κατάσταση στα Διαβατά θα βελτιωθεί δραστικά. Θέλω όμως να είμαι και ειλικρινής. Έχω πει, ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας για να εκσυγχρονιστεί  και να γίνει πιο ανθρώπινο, χρειάζεται μια δεκαετία».

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ THN ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2009
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2009