ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΕΣΠΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

ypes press002
ypes press002

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΜΑΘ η 1η Συνεδρίαση του Ειδικού Συντονιστικού Συμβουλίου των Περιφερειών Μακεδονίας και Θράκης, υπό τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Τσιότρα, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη και Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη.

  Θέμα της συνεδρίασης θα είναι η ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται στις τρεις Περιφέρειες.
 
 Αμέσως μετά την συνεδρίαση, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους Περιφερειάρχες της Μακεδονίας και της Θράκης. Εγκαινιάζουμε μια σειρά συνεργασιών σε τακτική βάση, με σκοπό την περαιτέρω επίσπευση των εργασιών που εντάσσονται στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων των Περιφερειαρχών. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι το μέχρι τώρα έργο είναι εξαιρετικό και σκοπός μας είναι αυτήν την απόδοση να τη συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε και στην ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στον καλύτερο συντονισμό από πλευράς Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Μέσα σ` αυτό πλαίσιο, με βάση τις επιταγές των καιρών και την κυβερνητική πολιτική, όπως εκφράζεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ανεβάζουμε ακόμα περισσότερο τις ταχύτητες, αυξάνουμε τους ρυθμούς, γινόμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί. Και δίνω, με αυτή την ευκαιρία, τα συγχαρητήριά μου και στους τρεις Περιφερειάρχες, για το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα.»

 Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

 «Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη επαφή. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τα πεπραγμένα των Περιφερειών μας το προηγούμενο διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, πως οι τρεις Περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν ολοκληρώσει το Γ´ ΚΠΣ. Εξηγήσαμε στον κ. Υπουργό τους σχεδιασμούς μας για το ΕΣΠΑ. Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης αφορούσε το συντονισμό της δράσης μας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τόσο για την προώθηση των έργων του ΕΣΠΑ όσο και άλλων έργων που έχουμε σχεδιάσει.»

 Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Γεώργιος Τσιότρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

 «Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τα προγράμματά μας.  Η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ είναι ήδη κατανεμημένη και διασφαλισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ήδη έχουμε ξεκινήσει στις Περιφέρειες και προκηρύσσουμε μέτρα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη έχει βγάλει επτά προκηρύξεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Τρέχουμε με γρήγορους ρυθμούς, αξιολογούμε προτάσεις και σύντομα θα ανακοινώσουμε τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν.»

 Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
 «Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνεργασία αυτή με τον Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη. Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το Γ´ΚΠΣ στη Δυτική Μακεδονία, που από το 17% απορρόφησης τον Απρίλιο του 2004, έχει φτάσει σήμερα στο 103,2%, με πολλά έργα ήδη έτοιμα. Συζητήσαμε για το ΕΣΠΑ και τη δρομολόγηση ταχύτερων διαδικασιών. Η σημερινή συνάντηση έβαλε το θεμέλιο λίθο για μια συντονισμένη δράση. Η στενή συνεργασία με το ΥΜΑΘ έχει αποδώσει και θα αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα για τους πολίτες.»

Προηγούμενο άρθροΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΜΑΘ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ