ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΧΩΡΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ’ ΤΗΣ 5ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ’

ypes press002
ypes press002

Αυτή η παράταξη, μπορεί στα μάτια και στις καρδιές όσων την απαρτίζουμε ως έμψυχο δυναμικό, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο αταλάντευτο οπαδό της βάσης, να ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Για τις ιδέες που πρεσβεύει, για τις αξίες που προωθεί, για το έργο που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, για τις προσωπικότητες που έχει αναδείξει, για τα ιδανικά που αναδεικνύει.

Θα μπορούσε ωστόσο κάποιος να ισχυριστεί, ότι για τους αντίστοιχους λόγους, το ίδιο ξεχωρίζει κάθε παράταξη στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων που απαρτίζουν το δικό της έμψυχο δυναμικό.

Έναντι της Ιστορίας όμως; Έναντι της αντικειμενικής και ψυχρής πραγματικότητας;

Αυτή η παράταξη ξεχωρίζει εκεί. Ξεχωρίζει, επειδή είναι αναντίρρητα είναι συνδεδεμένη με τις μεγαλύτερες προκλήσεις και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα αυτού του τόπου. Ξεχωρίζει, επειδή σ` αυτήν την παράταξη λαχαίνει πάντοτε η ευθύνη να οδηγήσει την Ελλάδα, ανάμεσα από τις συμπληγάδες, αυτή η παράταξη καλείται να αναλάβει το τιμόνι της χώρας στα δύσκολα. Στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Πώς να μην αισθάνεται κανείς υπερήφανος, όταν η ίδια η Ιστορία «γράφει», ότι αυτή η παράταξη και ένας ηγέτης που αυτή η παράταξη ανέδειξε, ανασυγκρότησε τη χώρα, πάνω στα συντρίμμια και στα προβλήματα που κληροδότησε η περίοδος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής; Ότι αυτή η παράταξη αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα; Ότι αυτή η παράταξη έβαλε προ δεκαετιών την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια, την πόρτα της οποίας, οι γείτονές μας τώρα διαβαίνουν ή κρούουν;

Η Νέα Δημοκρατία, μέρος της πολιτικής παρακαταθήκης του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή στον τόπο αυτό, συνεχίζει τον βηματισμό της στις ίδιες αξίες, στα ίδια ιδανικά και πάντα εντός εποχής… Πάντα κοιτώντας προς το μέλλον.

Και σήμερα, εν μέσω της χειρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης μετά από πολλές δεκαετίες, είναι αυτή η παράταξη, που βρίσκεται στα ηνία και έχει το βάρος της ευθύνης να κρατήσει τη χώρα στην τροχιά της ανάπτυξης. Και το καταφέρνει, την ώρα που ευρωπαϊκοί κολοσσοί και οικονομίες-υποδείγματα, εκτροχιάζονται διαδοχικά.

Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες, οι όροι «αξιοπιστία», «όραμα», «δέσμευση» απώλεσαν βαρύτητα, ταυτιζόμενες επί μακρόν, με έναν πολιτικό λόγο χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός ων, μεταρρυθμίζει τη χώρα, μεταρρυθμίζοντας πρώτος απ` όλους τη νοοτροπία της εξουσίας. Τοποθετεί το πολιτικό κόστος, στην πραγματική του θέση και αξία, κάτω από το συμφέρον των πολλών και του τόπου. Δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν άγεται από τη διεθνή οικονομική κρίση σε παρεκκλίσεις από τους προγραμματικούς στόχους. Δεν θυσιάζει τον κόπο όλων των Ελλήνων για νοικοκύρεμα του κράτους, για πρόσκαιρα κομματικά κέρδη. Δεν χρεώνει το Μέλλον, για να εξωραΐσει το Παρόν!

Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες αναγνωρίζουν την ουσία της Αξιοπιστίας στο μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης. Αναγνωρίζουν τη δύσκολη μα και αποτελεσματική προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στην αναπτυξιακή τροχιά της, εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς οικονομικής κρίσης, χωρίς να υπολείπεται σε κοινωνική ευαισθησία. Αναγνωρίζουν την ουσία και το νόημα του όρου “αξιοπιστία”, στην ευθύτητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες του ο Πρωθυπουργός και στην αυστηρότητα με την οποία κάλεσε άπαντες, να αναλάβουν τις δικές τους.

 Αναγνωρίζουν οι πολίτες, την Αξιοπιστία: στην καταπολέμηση της ανεργίας, στην κατασκευή μεγάλων έργων που παρέμεναν μακέτες επί 20 χρόνια, στην μείωση των φορολογικών συντελεστών και στην κοινωνική δικαιοσύνη των έκτακτων φορολογικών μέτρων, στην ανακούφιση των αγροτών από τα πανωτόκια, στην μείωση της γραφειοκρατίας, στην μείωση των ελλειμμάτων, στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στο διεθνές πολιτικό περιβάλλον…

Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του «είμαι αξιόπιστος» και του «μιλώ για αξιοπιστία», σε όλα τα παραπάνω, και σε πολλά περισσότερα που δεν αναφέρω για την οικονομία του άρθρου και πιστοποιούν το πλήθος πεπραγμένων των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τον φτωχό απολογισμό των πενταπλάσιου χρόνου που προηγήθηκε.

Η επιστροφή της ουσίας της Αξιοπιστίας, στο πολιτικό προσκήνιο αυτού του τόπου, είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργού. Και για την προστασία της Αξιοπιστίας αυτής, είμαστε όλοι εξ` ίσου υπεύθυνοι.

Αυτή η παράταξη, η Νέα Δημοκρατία, παραμένει ταγμένη στο να υπηρετεί την πατρίδα στα δύσκολα. Να οδηγεί την πατρίδα, μέσα από συμπληγάδες. Και είναι προορισμένη να το κάνει με επιτυχία… Ακόμα και στις περιπτώσεις που η επιτυχία αυτή, πληρώνεται με πολιτικό κόστος, για να αναγνωριστεί από τα κέρδη που νέμει η Ιστορία, στον κατάλληλο χρόνο.

Το θετικότερο για τον τόπο, είναι πως σήμερα, με έναν λαό ώριμο όσο ποτέ, με πολίτες που δεν παρασύρονται από κινήσεις εντυπωσιασμού, η υπευθυνότητα αυτή της Νέας Δημοκρατίας και του ηγέτη της, αναγνωρίζεται σε «πρώτο χρόνο». Αποτιμάται σήμερα. Και είμαι βέβαιος πως στην κρίσιμη ώρα, θα επιβραβευτεί με την απόδειξη της εμπιστοσύνης του λαού, στη Νέα Δημοκρατία και στον Κώστα Καραμανλή.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Επόμενο άρθροΣΕ ΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ