ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δέχθηκε σήμερα στο ΥΜΑ-Θ τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής» κ. Κώστα Γιαννακάκη και τον γενικό γραμματέα του σωματείου κ. Παναγιώτη Λεοντιάδη, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας σε κοινωνικά θέματα.

            Ο κ. Υπουργός συμφώνησε να στηρίξει την πρωτοβουλία του σωματείου, για την ανάρτηση στο σύνολο των ταξί της Μακεδονίας και της Θράκης, ενός κοινωνικού μηνύματος για την ευθύνη όλων των πολιτών στην προστασία του δασικού μας πλούτου.

            Επιπλέον, ο κ. Υπουργός έδωσε σχετικές κατευθύνσεις, ώστε σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Κορτσάρη, να ενταχθούν οργανωμένα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, στο σύστημα προειδοποίησης για πυρκαγιές.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε σχετικά:

         «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω φορείς της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, να επιδιώκουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, όχι μόνο για να υποβάλλουν τα όποια αιτήματά τους, αλλά για να δηλώσουν έτοιμοι να καταθέσουν και την κοινωνική προσφορά τους. Σήμερα την κοινωνική αυτή ευαισθησία επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης και μαζί μ` αυτούς, οι ιδιοκτήτες ταξί όλων των νομών της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να προωθήσουμε το μήνυμα της ευθύνης όλων μας, για την προστασία των δασών μας. Επιπλέον, με την οργανωμένη ένταξή τους στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πυρκαγιές, οι 3.000 ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Μακεδονίας και της Θράκης, θα αποτελέσουν μια ακόμη εθελοντική ομάδα επιφυλακής ανά τη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που οι κίνδυνοι πυρκαγιάς είναι αυξημένοι. Τους ευχαριστούμε, στηρίζουμε την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους.»

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΕΝΑΡΞΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ