ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ένα δίκτυο 23 έργων υποδομής για τα οποία έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι σχετικές χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς Πόρους, περιλαμβάνει ο Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης, που έχει ήδη ολοκληρωθεί και εγκριθεί, με την υπ` αριθμόν 4292 /14-11-2006 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης.

Τα έργα αυτά είναι ένας (1) χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων  (ΧΥΤΥ), 14 σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), έξι (6) κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ), που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής με την υπ` αριθμόν  5616/22.12.04 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και ένα ακόμα ΚΔΑΥ που χρηματοδοτείται από Εθνκούς Πόρους και μια Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους.

Τα έργα αυτά αποτελούν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ευθύνη για την υλοποίηση των έργων ανήκει στη διαδημοτική ανώνυμη εταιρεία «Διαχείριση απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» που εποπτεύεται από την οικεία Περιφέρεια.

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 4 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΑΠΌ 17 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008