ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

1484398364
1484398364

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ανακοίνωσε δημοσίως σήμερα την πρόθεση του ΥΜΑΘ να αναλάβει την επιχορήγηση της εφαρμογής μέτρου δωρεάν μετακίνησης του επιβατικού κοινού με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, κατά τις πρωινές ώρες μετάβασης των πολιτών στις εργασίες τους και κατά τις απογευματινές ώρες της επιστροφής από αυτές, αφού προηγηθεί σχετική εμπεριστατωμένη μελέτη- πρόταση του ΟΑΣΘ.

         Ο κ. Τζίμας, διατύπωσε την πρόταση του αυτή, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο στη διάρκεια της δεύτερης μέρας της Διάσκεψης για το Κυκλοφοριακό που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

         «Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους εργαζόμενους, να προτιμούν την αστική συγκοινωνία αντί να χρησιμοποιούν το ΙΧ αυτοκίνητό τους επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά το κέντρο της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Υπουργός. «Ως παράδειγμα και μόνο, αναφέρω ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί η δωρεάν μετακίνηση από τις 05¨00 ως τις 08¨00 που οι πολίτες πηγαίνουν στις εργασίες τους και από τις 15¨00 ως τις 17¨00 το απόγευμα που οι πολίτες επιστρέφουν από τις εργασίες τους στις οικίες τους. Για να γίνει αυτό όμως και να μπορέσει το ΥΜΑΘ να επιχορηγήσει την εφαρμογή του μέτρου, για το διάστημα τουλάχιστον που το κυκλοφοριακό επιβαρύνεται από τις εργασίες κατασκευής του Μετρό, θα πρέπει να υποβληθεί στο ΥΜΑΘ σχετική οικονομική μελέτη – πρόταση από την πλευρά του ΟΑΣΘ.»

         Ο κ. Υπουργός, δήλωσε επίσης, υπέρ της εφαρμογής των «μονών-ζυγών» κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων μετρό, για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από τον μεγάλο όγκο των ΙΧ αυτοκινήτων.

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε επίσης σήμερα, το Άσυλο του Παιδιού, στην πλατεία Συντριβανίου. Εκεί ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Ασύλου κ. Πολυξένη Δήμου για το έργο που επιτελείται και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις υπηρεσίες που παρέχονται. Δήλωσε δε, ότι το ΥΜΑΘ θα είναι αρωγός στο έργο του Ασύλου του Παιδιού, όπως και όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.

 

Προηγούμενο άρθροΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ‘ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ’ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ