Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

1484398350
1484398350

          Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, βράβευσε σήμερα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑ-Θ, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων από τη Μακεδονία και τη Θράκη που διακρίθηκαν  σε  σχολικές, πανελλήνιες, ή διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους  2006- 2007, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑΘ καθηγητή κ. Λουκά Ανανίκα και του Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Παρθενόπουλου

         Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους προπονητές τους, ο κ. Τζίμας τόνισε:

«Πρωταθλητής και νικητής είναι αυτός που αγωνίζεται σε όλα τα πεδία. Ο επιστήμονας που μέρα νύχτα είναι στο εργαστήριό του για να ανακαλύψει ένα νέο φάρμακο που θα σώσει τους ανθρώπους. Ο εκπαιδευτικός που αδειάζει την ψυχή και το νου του για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις αξίες.

Οι γονείς σας, που μοχθούν καθημερινά για να μπορούν να σας προσφέρουν τα καλύτερα. Πρωταθλητής όμως είναι και ο μαθητής.

Ο πλέον σκληρά εργαζόμενος σε ολόκληρο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Κανείς δεν εργάζεται περισσότερο από τους μαθητές που ξεκινούν στις 07´00 το πρωί και τελειώνουν στις 10¨00 το βράδυ. Διπλά πρωταθλητής είναι ο μαθητής που ασχολείται παράλληλα, με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και κάνει πράξη αυτό που λέγανε οι αρχαίοι, «νους υγιής εν σώματι υγιή».

Τους τελευταίους μήνες, παρουσιάζεται ένα τεχνητά διαμορφωμένο κλίμα στην ελληνική κοινωνία. ´Οποιος αμφισβητεί αξίες και ιδανικά, ας επισκεφτεί την ελληνική περιφέρεια για να διαπιστώσει την αθλητική και την πνευματική δημιουργία και την πίστη σε αξίες και ιδανικά, που είναι σαν τα διαμάντια, γιατί όπου κι αν βρεθούν κρατάνε τη λάμψη τους.

            ´Εχουμε υποχρέωση να προβάλουμε τις αξίες μας. Η Ελλάδα ως χώρα δεν θέλησε να επιβληθεί με τα όπλα ποτέ, αλλά επιβάλλεται και ακτινοβολεί με το πνεύμα και τον αθλητισμό.

            Τα τελευταία χρόνια, σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, έχουμε παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Όταν υψώνεται η σημαία σε μια τέτοια διοργάνωση αισθανόμαστε υπερήφανοι και μας διακατέχει εθνικό ρίγος.

            Αυτός ο χώρος που σας υποδεχόμαστε σήμερα δεν σας αρμόζει. Γι` αυτό θα κατασκευάσουμε στο αίθριο του Διοικητηρίου ένα πνευματικό κέντρο, ένα μεγάλο αμφιθέατρο για σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα.

            Σας δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια ως γονέας τριών παιδιών, ως εκπαιδευτικός και ως πολιτικός».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Επόμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ