ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

1484398481
1484398481

 

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις, με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης κ. Σάββα Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαο Μέρτζο και αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ζάννα, τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Νικόλτσιο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Δέντσορα.

        

         Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση της λίμνης Κορώνειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, καθώς και για την πορεία της προσπάθειας διάσωσης της λίμνης και του οικοσυστήματος.

         Ο κ. Τζίμας, μετά την ενημέρωση, εξήρε τις προσπάθειες του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για την εξεύρεση οριστικής λύσης στο πρόβλημα «επιβίωσης» που αντιμετωπίζει η λίμνη Κορώνεια, αλλά και για τη συνέπεια με την οποία η Νομαρχία και ο Φορέας Διαχείρισης των δύο λιμνών, εφαρμόζουν σειρά μέτρων για την κατά το δυνατόν αποτροπή της επιδείνωσης των προβλημάτων, μέχρι την τελική εφαρμογή του σχεδίου αναζωογόνησης της Κορώνειας.

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, τόνισε επίσης: «Για την Κορώνεια πρέπει να γίνουν όλα όσα έχουν σχεδιαστεί, στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι επί κυβέρνησης Καραμανλή, εξασφαλίστηκαν τα 27 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας. Το δε γεγονός, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τρεις υπομελέτες, προς αυτή την κατεύθυνση, αποδεικνύει πως έχουμε περάσει στη δράση για την Κορώνεια και η εποχή των ευχολογίων χωρίς αντίκρισμα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.»

 

         Κατά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της ΕΜΣ κ. Νίκο Μέρτζο και τη Διοίκηση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, υπογράμμισε τη σημασία της προσφοράς των δύο φορέων στη Βόρεια Ελλάδα και συμφώνησε να επεκταθεί η συνεργασία του ΥΜΑΘ, τόσο με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, όσο και με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της εκδοτικής  τους δραστηριότητας.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΑμεΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ