Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ‘ΚΟΥΣΤΟΥΜΙA ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ’

1484398454
1484398454

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Κουστούμια Ελλήνων Πρωταγωνιστών» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πεύκων, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, την Πέμπτη  13 Δεκεμβρίου.

Στην  έκθεση, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» και το Δήμο Πεύκων, παρουσιάζονται  θεατρικά κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα διάσημων ηθοποιών του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.

Μετά την τελετή εγκαινίων ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

«Ακούμε συχνά στη Βουλή το ένα κόμμα να λέει στο άλλο «παίζετε θέατρο». Μακάρι να ήμασταν καλοί ηθοποιοί, γιατί ο καλός ηθοποιός ποιεί ήθος. Η έκθεση μας προκαλεί ρίγη συγκινήσεως. Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των μεγάλων πρωταγωνιστών, που εποίησαν το ήθος και μας διδάξαν τις υψηλές αξίες της Τέχνης. Θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο Πεύκων κ. Συμεωνίδη για την εξαιρετική του πρωτοβουλία και την κ. ´Αννα Φόνσου, τη μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη στήριξη του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού». Η Κυβέρνηση, θέσπισε την απονομή 20 τιμητικών  συντάξεων, ετησίως, σε όσους ηθοποιούς δεν έχουν συμπληρώσει ένσημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους. Ως Έλληνες μπορούμε να επιβληθούμε με την Τέχνη και ως Πολιτεία έχουμε υποχρέωση να την αναδεικνύουμε και να την ενισχύουμε. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα στηρίξει τις πολιτιστικές προσπάθειες που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική μας ταυτότητα.»

Προηγούμενο άρθροΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧ-ΙΝΤ ME TH ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ
Επόμενο άρθροΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ