ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΕΜΠΑΡΓΚΟ 19¨00)

ypes press002
ypes press002
Παναγιότατε Οικουμενικέ Πατριάρχη

Παναγιότατε Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Κύριοι Βουλευτές

Κύριε Νομάρχα

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε πρόεδρε

Κυρίες και Κύριοι

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας σ αυτή την γιορτή, την οποία ευλογεί με την παρουσία του και ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκονται και οι ρίζες του ΠΑΟΚ.

Πολλές γενιές Ελλήνων και ιδιαίτερα Θεσσαλονικέων, αγάπησαν την ομάδα και μέσα από τη σχέση τους μ` αυτή αγάπησαν τον αθλητισμό. Μέσα από τα «φυτώρια» του ΠΑΟΚ  αναδείχθηκαν παίκτες  που δοξάστηκαν την εποχή τους.

Η προσφορά του ΠΑΟΚ στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη. Ο ΠΑΟΚ έφερε δόξα, τίτλους και κύπελλα στη Θεσσαλονίκη. Με αξιόλογη πορεία και στην Ευρώπη καθιερώθηκε ως μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και συνεχίζει να εμπνέει τους φιλάθλους του μέχρι σήμερα, φέρνοντας όλο και περισσότερους νέους κοντά στον αθλητισμό.

Η ιστορία του σωματείου καταλαμβάνει μια από τις σημαντικότερες σελίδες της αθλητικής ιστορίας μας και ιστορία αυτή θα εξακολουθήσει να γράφεται, πέρα από πρόσκαιρες δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Το  ιστορικό σωματείο της πόλης, «μπόλιασμα» ενός άλλου σωματείου που ξεκίνησε την πορεία του στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, συνδέεται άμεσα με τον χαρακτήρα της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης. Της πόλης που συνέθεσε πολιτισμούς και ιστορικές μνήμες.

Γι αυτό, ο ΠΑΟΚ, δικαίως εκπροσωπεί για τους παλιούς ΠΑΟΚτσήδες, πολύ περισσότερα πράγματα, από ένα απλό αθλητικό σωματείο. Γι αυτό και οι νεότεροι ΠΑΟΚτσήδες, που αξίζει να ενημερώνονται για την ιστορία της ομάδας τους, μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για το σωματείο. Και να συνεχίσουν να τιμούν την ιστορία του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας την ομάδα τους, με πνεύμα που αρμόζει στα αθλητικά και πολιτιστικά ιδεώδη αυτού του τόπου και της ομάδας που αγαπούν.

 

Σας ευχαριστώ

 

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Επόμενο άρθροΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ