ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

ypes press002
ypes press002

Γραφείο Ολυμπιονικών στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών υποδέχθηκε στο γραφείο του, το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2006, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των δράσεων και πολιτικών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του Αθλητισμού αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες πρότειναν στον κ. Καλαντζή να βρεθεί μία αίθουσα και να παραχωρηθεί ως  Γραφείο Ολυμπιονικών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα στελεχωθεί από τα μέλη του Συλλόγου και θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Καλαντζή, ο οποίος έδωσε ήδη εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Στέλιος Μυγιάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Τάκης Παπαναστασίου, ο ταμίας κ. Ευάγγελος Πάτρας, ο ειδικός γραμματέας κ. Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο τέως πρόεδρος και μέλος κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Στην Αρχαία Ελλάδα όταν μια πόλη είχε την τιμή να έχει Ολυμπιονίκη οι πολίτες έριχναν τα τοίχοι για να τον υποδεχθούν. Στην Ελλάδα του σήμερα, που δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, εμείς αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να αναγνωρίζουμε έμπρακτα την πολύτιμη προσφορά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι μας γέμισαν και συνεχίζουν να μας γεμίζουν με υπερηφάνεια. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως οφειλόμενη ανταπόδοση, είναι να βρούμε και να παραχωρήσουμε μια αίθουσα για το Γραφείο Ολυμπιονικών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα τους στηρίξουμε πολλαπλά. Είναι πολύ μικρή η ανταπόδοση σε σχέση με αυτό που προσέφεραν οι ίδιοι στην Ελλάδα και τους Έλληνες».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Στέλιος Μυγιάκης δήλωσε τα εξής:

«Κάναμε αυτή τη συνάντηση για να προτείνουμε στον υπουργό την παραχώρηση ενός γραφείου, για να συσκέπτονται οι Ολυμπιονίκες όταν βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για να μπορούν να έχουν ένα χώρο όπου θα λειτουργεί ως γραφείο επεξεργασίας προτάσεων και προώθησης δράσεων, σε θέματα που άπτονται του Αθλητισμού και της Παιδείας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ο κ. Καλαντζής αποδέχθηκε αμέσως την πρότασή μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν την πατρίδα μας αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό».

Προηγούμενο άρθροΔΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ