ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ypes press002
ypes press002

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός σε Μακεδονία και Θράκη

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της  Δευτέρας 22 Μαΐου 2006,  προήδρευσε ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο την προετοιμασία και το βαθμό ετοιμότητας της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου καύσωνα ή πυρκαγιάς, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΥΜΑ-Θ καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο γενικός επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκόκας, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του ΥΜΑ-Θ κ. Φανή Χατζημπάρμπα, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών: Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοσμίδης, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Λάζαρος Τσακμακίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Κρασσάς και ο διευθυντής του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς κ. Χρήστος Λιμενόπουλος.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Σήμερα είχαμε μία ευρεία σύσκεψη με θέμα το βαθμό ετοιμότητας της κρατικής μηχανής, αλλά και τα αναγκαία μέτρα πρόληψης δασικών πυρκαγιών, ενόψει του καλοκαιριού. Διαπίστωσα ότι η προετοιμασία είναι πλήρης. Ήδη από την 1η Ιουνίου, θα βρίσκεται σε ανάπτυξη ολόκληρο το επιχειρησιακό σχέδιο της πυρoπροστασίας σε Μακεδονία και Θράκη. Υπάρχει ολοκληρωμένος συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών. Τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης θα είναι εδώ, οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού θα έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και οι περιπολίες των μεικτών συνεργείων θα πραγματοποιούνται. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός των δασικών δρόμων και όπου έχει κριθεί απαραίτητο.

Επίσης, ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα φύλαξης σε όλες τις χωματερές. Ειδικά σε αυτό το θέμα, πέρα από τις προβλεπόμενες ποινές που προβλέπει ο Κώδικας, εμείς λέμε ότι θα υπάρξουν και bonus για εκείνους τους δήμους που θα προσέξουν το χώρο ευθύνης τους για να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
 
Πιστεύουμε ότι φέτος, με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, με τον απαραίτητο συντονισμό της Πολιτείας, με τη βοήθεια των πολιτών και βοηθούντος του καιρού, θα έχουμε τα μικρότερα δυνατά προβλήματα. Η ετοιμότητα είναι δεδομένη, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά και έγκαιρα, την οποιαδήποτε πιθανότητα πυρκαγιάς».

Προηγούμενο άρθροΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 25 ΜΑΪΟΥ 2006
Επόμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ