ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ypes press002
ypes press002

Στις 27.3.2006 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη εκπροσώπων της Αρμενικής Παροικίας Θεσσαλονίκης στο νέο Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Γ. Καλαντζή.
 
Κατά την επίσκεψη αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, την Παροικία της Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν:

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Εφορείας της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κ.κ. Βαρτκές Κονταξιάν και Σεμπουχ Κασπαριάν αντίστοιχα,

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μακεδονίας Θράκης του Αρμενικού Σταυρού του Ελέους, κα Γκιούλα Κασαπιάν,

Ο κ. Μπεντρός Χαλατζιάν, ως εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής,

 Η κα Ντιρουί Γαλιλέα – Καλφαγιάν, Πρόεδρος του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ» και τέλος

Η Πρόεδρος της Αρμενικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, κα Ταλίν Μαρντικιάν
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κα Μανίκ Ασσυριάν, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδας, η οποία κατάγεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού.
 
Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Υπουργός δέχθηκε ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο του και ενημερώθηκε για τη δομή και τη λειτουργία της Παροικίας, το φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο του Αρμενικού Σταυρού του Ελέους, τη δράση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής για την προώθηση του Αρμενικού Ζητήματος, τη συμμετοχή Αρμενικών μουσικών σχημάτων στην πολιτιστική ζωή της πόλης και τέλος για τη λειτουργία της εφηβικής και της νεανικής ομάδας.
 
Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και ιδιαίτερη προσοχή την παρουσίαση και δήλωσε συμπαραστάτης, αλλά και αρωγός στις άοκνες προσπάθειες των Αρμενίων της Θεσσαλονίκης.
 
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε σχετικά και για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για την 91η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, που, όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με  την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.

 

Προηγούμενο άρθροΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
Επόμενο άρθροΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ