Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΣΕ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΑ

ypes press002
ypes press002

Επέκταση του έργου «ΕΧ-ΙΝΤ» με την είσοδο νέου εταίρου

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, καθηγητής Λουκάς Ανανίκας και ο διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής του INTERACT Georg Schadt, υπέγραψαν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στη Βιέννη, τη συμφωνία επέκτασης του έργου «ΕΧ-ΙΝΤ» του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERACT,  με την είσοδο σε αυτό νέου εταίρου.

Με την υπογραφή της δυνατότητας επέκτασης του έργου, άνοιξε στην ουσία ο δρόμος για την είσοδο στο «ΕΧ-ΙΝΤ» της Τσεχίας, ως όγδοου πλέον εταίρου. Ο κ. Ανανίκας ταξίδεψε για τον σκοπό αυτό στην αυστριακή πρωτεύουσα, επικεφαλής ολιγομελούς αντιπροσωπείας του ΥΜΑ-Θ.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Πράγα, κατόπιν πρόσκλησης του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Jiri Patocka, υπεύθυνου για τα διασυνοριακά – διακρατικά προγράμματα που αφορούν την Τσεχία.

Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν τεχνικά προβλήματα και ολοκληρώθηκε η μελέτη του κειμένου της σύμβασης που θα υπογραφεί σύντομα για την επίσημη πλέον ένταξη της Τσεχίας στο εν λόγω έργο. Επίσης, έγινε προγραμματισμός δράσης με τον νέο εταίρο, όσον αφορά τη σχέση του με τον επικεφαλής εταίρο που είναι το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στο «ΕX-INT», το οποίο είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν προς έγκριση ενώπιον της Διαχειριστικής Αρχής του INTERACT, συμμετέχουν επίσης ως εταίροι, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Το έργο έχει στόχο να καταγράψει αρχικά όλα τα έργα του προγράμματος INTERREG, που έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής οι τέσσερις ελληνικές περιφέρειες που συμμετέχουν, αλλά και οι φορείς που εδρεύουν στις περιοχές τους.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη βάση δεδομένων με την υπάρχουσα εμπειρία, αλλά και ένας «χρυσός οδηγός» των φορέων και εταίρων που εμπλέκονται σε διασυνοριακά προγράμματα.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 01- 02 / 02 / 06
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ “21ΗΣ AGROTICA”