Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Δοξολογία, που τελέστηκε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2005, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων, στην κεντρική πλατεία Νίκης και κατάθεση στεφάνων, ενώ αμέσως μετά, στην κεντρική οδό Αγίου Παύλου, ενώπιον του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή επέτειος θύμισε, συγκίνησε, εμψύχωσε, ενέπνευσε όλους μας. Μας γέμισε υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, για ένα μέλλον ασφάλειας και ευημερίας.

Η ελληνική πολιτεία στηρίζει τον αλληλοσεβασμό και τις συνεργασίες των λαών, προωθεί την  ιδέα της ειρήνης σε όλη την οικουμένη, δημιουργεί τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η Ελλάδα στήριξε πάντοτε την ελευθερία και τη δημοκρατία και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στην περίοδο του ψυχρού πολέμου στάθηκε στην πλευρά του ελεύθερου κόσμου.

Σήμερα οι Έλληνες στενοχωριούνται ιδιαίτερα, όταν διαπιστώνουν ότι με εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί για την ελευθερία δεν τους κατανοούν και δεν αναγνωρίζουν την Ιστορία τους.

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σταθερά για τα εθνικά τους δίκαια, θα συνεχίσουν να βαδίζουν στο δρόμο της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της προόδου.  Σ’ αυτό το δρόμο που είμαστε όλοι συνοδοιπόροι.

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των Ελλήνων στα μεγάλα και τα σπουδαία. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του έθνους μας.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής όλων των Ελλήνων, ημέρα γιορτής του τόπου μας. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, για τα ιδανικά των Ελλήνων.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Προηγούμενο άρθροΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ