Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΥΜΑΘ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2005, εγκαινίασε το Περίπτερο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (έναντι του περιπτέρου 15) στις εγκαταστάσεις της 70ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη φορά που το ΥΜΑ-Θ συμμετέχει με το δικό του περίπτερο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για το συντελεσθέν έργο και τις νέες δράσεις τους υπουργείου, τόσο μέσα από το έντυπο πληροφοριακό υλικό που διανέμεται όσο και από τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα που βρίσκονται στους χώρους του περιπτέρου.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης: «Στο πλαίσιο του ανανεωμένου εκθεσιακού προσώπου της Δ.Ε.Θ., αλλά και στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της αλλαγής της δομής του, το ΥΜΑ-Θ δίνει φέτος, με το περίπτερό του, το δικό του δυναμικό παρόν, προβάλλοντας όχι μόνο την ιστορική θεσμική του πορεία, αλλά και τις νέες προοπτικές στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη. Στο μορφολογικά καινοτόμο αυτό περίπτερο, λοιπόν, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει το νέο σύγχρονο πρόσωπό μας, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για όλα αυτά, για τη δουλειά που επιτελείται».

Η νέα δομή του ΥΜΑ-Θ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, τα νέα Λογότυπα του υπουργείου, οι συλλεκτικές εκδόσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση  του υπουργείου, είναι μερικές από τις δράσεις που παρουσιάζονται στους επισκέπτες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιαρτσιώνης: «Οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΥΜΑ-Θ θα βρουν χρηστικά τεύχη που συντάχθηκαν με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες, τόσο για το νέο ρόλο του ΥΜΑ-Θ, όσο και για το κυβερνητικό έργο που επιτελείται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ένα από αυτά περιλαμβάνει κατά υπουργείο όλες τις κυβερνητικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα.

Θα έχουν την ευκαιρία ακόμα να ξεφυλίσσουν την επετειακή μας έκδοση, το βιβλίο με τίτλο «Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, 50 χρόνια ιστορίας – νέες προοπτικές», αλλά και να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρακολουθώντας οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία της Μακεδονίας και της Θράκης, ξεκινώντας 10.000 χρόνια πριν.

Επίσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το νέο λογότυπο του υπουργείου, το οποίο δημιουργήθηκε για την ταυτοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης και τη διεθνή αναγνωρισιμότητά τους, έτσι ώστε οι περιοχές μας να μη συνδέονται με άλλες γειτονικές περιοχές αναταραχών και να κατοχυρωθούν ως ελληνικοί προορισμοί και ως τόποι υγιούς επένδυσης».

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
 
ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ 70Η ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2005
ΩΡΑ 19:00

Σεβασμιότατε,
Αγαπητοί συνεργάτες,
Εκλεκτοί παριστάμενοι,
Κυρίες και κύριοι,

Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος απόψε, βλέποντας όλους σας εδώ. Τους πολίτες, τους φίλους, τους συνεργάτες που ήρθαν για να  μοιραστούμε, με την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου του ΥΜΑ-Θ, μερικές ευχές για το νέο ξεκίνημα του υπουργείου.

Και λέω νέο ξεκίνημα, γιατί, όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, το υπουργείο αναδιοργανώθηκε – αναβαθμίστηκε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι αυτές οι ευχές, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να… «πιάσουν»!

Φέτος, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του υπουργείου. Έτσι, η χρονιά αυτή είναι για μας ιδιαίτερη. Είναι σταθμός και αφετηρία μαζί. Είναι ιδιαίτερη και για έναν ακόμα λόγο. Στη διαδρομή του από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, απόκτησε τη δική του φυσιογνωμία.

Αρνηθήκαμε να δεχθούμε το ρόλο του υπουργείου μόνο για δημόσιες εκδηλώσεις. Επανακαθορίσαμε τους στόχους και την αποστολή του, προκειμένου να ανταποκριθεί, επιτυχώς, στις ανάγκες της νέας εποχής, αλλά και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του νέου θεσμικού ρόλου του υπουργείου δημιουργείται ο κατάλληλος μηχανισμός, προκειμένου, όχι μόνο να ενεργοποιηθούν οι  αρμοδιότητες που του δόθηκαν με το Π.Δ. 358/86, αλλά και να καταστεί το υπουργείο, με τη νέα του δομή και τις σύγχρονες δράσεις του, στρατηγείο ανάπτυξης του βορειοελλαδικού χώρου και συμπαραστάτης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο νέος ρόλος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης είναι τόσο συντονιστικός – λειτουργικός όσο και στρατηγικός – προγραμματικός – επιτελικός.  

Η νέα δομή του υπουργείου συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Γίνεται «γέφυρα» προσέγγισης του κέντρου και της περιφέρειας και μειώνει την περιφερειακή  ανισότητα.

Φέρνει το Κέντρο κοντά στην Περιφέρεια.  Το αίτημα του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας ή ακόμα και μιας κοινωνικής ομάδας παραλαμβάνεται, επεξεργάζεται κατάλληλα και μετουσιώνεται σε δημόσια πολιτική.

Το Υπουργείο είναι προετοιμασμένο και αποφασισμένο να αναλάβει αποτελεσματικά το νέο του ρόλο. Στην επιδίωξη αυτού του στόχου έχουμε τη συμπαράσταση όλου του προσωπικού, τη συμμετοχή του οποίου επιδιώξαμε κατά την εφαρμογή της στρατηγικής αλλαγής που έχουμε δρομολογήσει. Και τους ευχαριστώ θερμά όλους γι’ αυτό.

Στο πλαίσιο του ανανεωμένου εκθεσιακού προσώπου της Δ.Ε.Θ., αλλά και στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της αλλαγής της δομής του, το ΥΜΑ-Θ δίνει φέτος, με το περίπτερό του, το δικό του δυναμικό παρόν, προβάλλοντας όχι μόνο την ιστορική θεσμική του πορεία, αλλά και τις νέες προοπτικές στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη.

Στο μορφολογικά καινοτόμο αυτό περίπτερο, λοιπόν, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει το νέο σύγχρονο πρόσωπό μας, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για όλα αυτά, για τη δουλειά που επιτελείται.

Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί, όχι μόνο στην περιοχή του Διοικητηρίου και μέχρι το Λευκό Πύργο, αλλά μέχρι την άκρη του Έβρου, αλλά και τους γειτονικούς όμορους λαούς.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΥΜΑ-Θ θα βρουν χρηστικά τεύχη που συντάχθηκαν με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες, τόσο για το νέο ρόλο του ΥΜΑ-Θ, όσο και για το κυβερνητικό έργο που επιτελείται στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ένα από αυτά περιλαμβάνει κατά υπουργείο όλες τις κυβερνητικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα.

Θα έχουν την ευκαιρία ακόμα να ξεφυλίσσουν την επετειακή μας έκδοση, το βιβλίο με τίτλο «Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, 50 χρόνια ιστορίας – νέες προοπτικές», αλλά και να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρακολουθώντας οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει την ιστορία της Μακεδονίας και της Θράκης, ξεκινώντας 10.000 χρόνια πριν.

Επίσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το νέο λογότυπο του υπουργείου, το οποίο δημιουργήθηκε για την ταυτοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης και τη διεθνή αναγνωρισιμότητά τους, έτσι ώστε οι περιοχές μας να μη συνδέονται με άλλες γειτονικές περιοχές αναταραχών και να κατοχυρωθούν ως ελληνικοί προορισμοί και ως τόποι υγιούς επένδυσης.

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα; Θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να έχουμε μια πιο άμεση επαφή.

Μόλις ένα χρόνο μετά, η εξαγγελία του πρωθυπουργού στην περσινή Δ.Ε.Θ. για την αναβάθμιση του ρόλου του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και την αλλαγή της δομής του, είναι πραγματικότητα. Η σημερινή κυβέρνηση, βασισμένη στο τρίπτυχο στρατηγική – μεθοδικότητα – σκληρή δουλειά αποδεικνύει καθημερινά, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που υπάρχουν, ότι πραγματοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Η Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν σιγά – σιγά από την απομόνωση. Η περιφέρεια αναπτύσσεται και αλλάζει καθημερινά και είμαστε μάρτυρες όλοι μας.

Σας ευχαριστώ,

Νίκος Τσιαρτσιώνης
Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης

Προηγούμενο άρθρο“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΙΣΤΟΡΙΑ” ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ