ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚAN OI ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 70ης Δ.Ε.Θ.

Ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 70ης Δ.Ε.Θ., ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης προσκάλεσε τους εκπροσώπους φορέων, σε τρεις διαδοχικές συσκέψεις στο υπουργείο, από το πρωί της Παρασκευής 26/8/05, προκειμένου να συζητήσουν και να του καταθέσουν υπομνήματα με τα αιτήματά τους.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους από:

1.Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
2. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
3. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
4. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
5. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
6. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας
7. Εμπορικός Σύλλογος

Η δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους από:

1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
3. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
4. Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
5. Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
6. Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
7. Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Η τρίτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους από:

1. Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
2. Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης
3. Ομοσπονδία Γεωργικών Ενώσεων Θεσσαλονίκης
4. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης
5. Ομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων

Σημειώνεται ότι, κατά παράδοση, τα προεδρεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος συναντούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από την έλευσή του στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τις συσκέψεις , ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Αποφασίσαμε, τελικώς, ότι αυτή η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τους φορείς της πόλης θα γίνει και φέτος. Προβληματιστήκαμε, βεβαίως, γιατί κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών, που πέρασαν, οι επισκέψεις, οι επαφές και οι εμφανίσεις των υπουργών στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και των στελεχών των υπουργείων ήταν κατά πολύ συχνότερες απ’ ότι στο παρελθόν, αποκαθιστώντας έτσι την επαφή που έλειπε.

Επιπλέον, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αρχίζει να  λειτουργεί με τα 18 θεματικά επιχειρησιακά τμήματά του, σε αντιστοιχία με τα 18 υπουργεία. Επομένως, και αυτό συντελεί στο να έχουν οι φορείς, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άμεση, ευχερέστερη και συχνότατη επαφή με τα κυβερνητικά στελέχη και τα υπουργικά επιτελεία προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ως βασικός μοχλός συντονισμού και υποστήριξης του κυβερνητικού έργου, αναλαμβάνει ενεργότερο ρόλο στην επαφή και επικοινωνία με τους φορείς της πόλης, όχι μόνον ενόψει της ΔΕΘ αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα των συλλαλητηρίων, που οργανώνουν συνδικαλιστικοί φορείς  κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 70ης ΔΕΘ, ο κ. Τσιαρτσιώνης δήλωσε τα εξής:

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία όλοι είναι ελεύθεροι να διαδηλώνουν, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Από εκεί και πέρα, όμως, το να γίνει η πόλη και ο ετήσιος θεσμός της ΔΕΘ ένα πεδίο αντιπαραθέσεων, διεκδικήσεων ή πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, θεωρώ ότι κάνει πολύ μεγάλη ζημιά τόσο στον ίδιο το θεσμό της ΔΕΘ όσο  και στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει ένα πνεύμα αγωνιστικό και διεκδικητικό αλλά στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας».

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ