Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ… ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ!”

ypes press002
ypes press002

ΩΡΑ 18:00

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου 2005, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα: «Κλιμαστισμός με φυσικό αέριο – μια ζεστή φλόγα δροσίζει… Μόνο το φυσικό αέριο μπορεί!» που διοργάνωσε η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. «Αέριο Θεσσαλονίκης» ,στο ξενοδοχείο Grand Palace.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε: «Προτεραιότητα των πολιτικών μας στον τομέα της ενέργειας είναι ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία και την Ιταλία. Πρόσφατα πάρθηκε και η σχετική απόφαση για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε λόγο για τα χαρακτηριστικά του φυσικού αερίου τονίζοντας ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ´´γνωρίζεται´´ με το οικολογικότερο και καθαρότερο ενεργειακό προϊόν. Και η Θεσσαλονίκη  συγκαταλέγεται στις πόλεις που το ´´συστήνουν´´ καθώς είναι από τις πρώτες που το υποδέχονται στη χώρα μας, μαζί με  τη Λάρισα, το Βόλο και την Αθήνα».

Ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφέρθηκε επίσης στα αυστηρά μέτρα προστασίας με βάση τα οποία διατίθεται το φυσικό αέριο στη χώρα μας. «Η Ελλάδα, ξέρετε, ότι είχε το μειονέκτημα να καθυστερήσει πολλά χρόνια για να το δεχτεί», τόνισε. «Αυτό ωστόσο, της πρόσφερε τη δυνατότητα να το υποδεχτεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σ’ ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, γιατί εξετάστηκε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις χώρες που το χρησιμοποιούν επί δεκαετίες ολόκληρες, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την τεχνογνωσία που εν τω μεταξύ έχει εξελιχθεί συμπεριλαμβάνοντας τις εμπειρίες της έως τώρα χρήσης του», επισήμανε ο κ. υπουργός.

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ 20 ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ “ΕΛΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΛΗ”
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 24/06/05