ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ “ΔΙΑΝΑ”

ypes press002
ypes press002
Πρωτοβουλία για να δρομολογηθούν οι άμεσες και επείγουσες δράσεις που απαιτούνται σχετικά με τις εναπομείνασες ουσίες και τα υλικά  στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου φυτοφαρμάκων της «Διανά», ανέλαβε από την περασμένη εβδομάδα το ΥΜΑ-Θ.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2005, είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά την οποία συζητήθηκαν  εκτενώς όλες οι πτυχές του προβλήματος.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι το ΥΜΑ-Θ θα προχωρήσει στην άμεση  λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο.

Έκτοτε, το ΥΜΑ-Θ προχώρησε στις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

1. Συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά την οποία ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης  δεσμεύθηκε ότι εντός του Ιουνίου θα απομακρυνθούν οι υπόλοιπες ποσότητες των ουσιών.

2. Το ΥΜΑ-Θ, ανέθεσε την 24ωρη φύλαξη των εγκαταστάσεων της «Διανά», με δική του οικονομική επιβάρυνση.

3. Σε συνεργασία με τις  αρμόδιες διευθύνσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, συστήνεται επιτροπή στην οποία συμμετέχουν: ένας εκπρόσωπος από το ΥΜΑ-Θ, νομαρχιακοί υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας, ένας εκπρόσωπος από το Δήμο Σταυρούπολης και ένας από την Κοινότητα Νέας Ευκαρπίας.

4. Η παραπάνω επιτροπή θα καταγράψει και θα καταμετρήσει τα υλικά προκειμένου να δρομολογηθεί μία νέα εργολαβία καθολικής απομάκρυνσης τους.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ 8Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Επόμενο άρθροΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ 5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ENSI” ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ