ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Μετά απο πρόταση του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη θα ονομάζεται “Μακεδονικό” το Μετρό της πόλης

Σύσκεψη για τα μεγάλα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 2005, στο ΥΜΑ-Θ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Σουφλιά, του Γενικού Γραμματέα του ΥΜΑ-Θ καθηγητή Λουκά Ανανίκα, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Επί τάπητος τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία, αεροδρόμιο), ενώ ανακοινώθηκε ότι σε δεκαπέντε ημέρες, κλιμάκιο επιστημόνων του ΥΠΕΧΩΔΕ θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για τη συνολική καταγραφή όλων των υπόλοιπων έργων μικρότερης κλίμακας που έχει ανάγκη ο Νομός Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, μετά από πρόταση του κ. Τσιαρτσιώνη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, αποφασίστηκε το μετρό της Θεσσαλονίκης να ονομαστεί «Μακεδονικό Μετρό».
 
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε: «Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιάς επισκέφτηκε το Υπουργείο μας, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των μεγάλων έργων. Με ακρίβεια ωρολογίου ο κ. Σουφλιάς επανέλαβε τις ακριβείς ημερομηνίες για τις οποίες είχε δεσμευθεί και το καλοκαίρι σε μια παρόμοια σύσκεψη. Έτσι, λοιπόν, τα τρία μεγάλα έργα δρομολογούνται με χρονικό ορίζοντα έναρξης υλοποίησής τους τον Οκτώβριο του 2005. Αυτά τα μεγάλα έργα είναι η υποθαλάσσια αρτηρία, το μετρό και η προέκταση του αεροδρομίου, όπου και εκεί, μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, θα έχουμε εγκατάσταση του εργολάβου.

Είναι ακριβής η στόχευση αυτή όπως είχε εξαγγελθεί και πέρυσι καθώς είναι μηδενική η ανοχή αυτής της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες και τις εξαγγελίες για την εκτέλεσή τους. Συνεπώς, φεύγει ένα μεγάλο “βάρος” από τη Θεσσαλονίκη. Τα τρία μεγάλα έργα δρομολογούνται. Παράλληλα, μέσα σε δεκαπέντε μέρες, θα έχουμε ένα κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο συμφωνήθηκε να έρθει εδώ, για να σχεδιάσουμε το χάρτη των μικρών έργων που απαιτούνται στο Νομό Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είχαμε μια καλή συνεργασία με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, με τον Δήμαρχο και τον Νομάρχη. Συζητήσαμε όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα, που αφορούν τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο είναι το μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, το οποίο -ύστερα από  πρόταση του κυρίου Τσιαρτσιώνη, την οποία αποδέχθηκα- θα το ονομάσουμε “Μακεδονικό Μετρό”. Θα είναι έτοιμο μέσα σε έξι με εξίμισι χρόνια και θα είναι σαφώς πιο σύγχρονο απ’ ό,τι είναι το μετρό Αθηνών» και τόνισε: «Θέλω, ως υπεύθυνος Υπουργός για τα έργα αυτά, να πω ότι η περίοδος των καθυστερήσεων και των υποσχέσεων έχει τελειώσει. Από εδώ και πέρα δεν θα επαναληφθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος».

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι θετικό ότι τα χιλιοειπωμένα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκ, διά στόματος του κυρίου Σουφλιά, ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Όμως στη Θεσσαλονίκη έχουμε δεκάδες ακόμα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που έπρεπε ήδη να έχουν λυθεί».

Προηγούμενο άρθρο“Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ”
Επόμενο άρθροΟ Γ.Γ. TΟΥ ΥΜΑ-Θ, ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΝΙΚΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ