ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ypes press002
ypes press002

Αμέσως μετα την πρωινή (Κυριακή 20/02/05) συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχακού Οργάνου για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παρέμεινε και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2005 στον Έβρο, όπου το πρωί προήδρευσε σε νέα σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Έβρου και κατά τη διάρκειά της εξετάσθηκε περαιτέρω η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νομό, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Έβρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Μετά την ολοκλήρωσή της  δόθηκε συνέντευξη Τύπου και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υποχώρηση της στάθμης των νερών. Η  κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Ο Νομός παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα. Οι επόμενες παρατηρήσεις της στάθμης των υδάτων θα μας δώσουν το στίγμα των περαιτέρω επεμβάσεων. Φαίνεται ότι περάσαμε  ενδεχομένως  το σημείο αιχμής αυτής της κρίσης, χωρίς βέβαια  να αποκλείεται η διατήρηση αυτής της  κατάστασης να προκαλέσει και κάποιες ενδεχομένως ρήξεις στα αναχώματα.

Παρακολουθείται, όμως, από όλες τις αρχές η όλη κατάσταση, σε ένα πραγματικά επιτυχημένο συντονισμό και επίπεδο συνεργασίας -όπως αναδείχτηκε και από τη σημερινή σύσκεψη- και βεβαίως οι επόμενες κινήσεις είναι εκείνες που θα χαρακτηρίσουν και αυτή τη συμπεριφορά και θα την επιβεβαιώσουν.

Οι παρατηρήσεις της στάθμης των υδάτων θα συνεχίσουν να γίνονται με την ίδια ένταση, έτσι ώστε εντός της ημέρας, αν χρειασθεί, να αποφασισθεί και η επόμενη συνάντησή μας.

Θέλω να πω ένα  μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας – ιδιαίτερα στους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σύμπνοια και  τη συνεργασία, η οποία παρατηρήθηκε. Συνεχίζουμε με αυτή την πολιτική και αυτή την πρακτική και στις επόμενες φάσεις».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ