Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ypes press002
ypes press002

Προεδρεύει σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, σήμερα (Σάββατο 19/2/05), αφού συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στην επίσκεψη – αυτοψία που έκανε στις πληγείσες από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου περιοχές και στη Σαμοθράκη, προήδρευσε σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των μέχρι τώρα ζημιών που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και να συναποφασισθούν τα επόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης θα παραμείνει στον Έβρο προκειμένου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Φούρλα και τον Γενικό  Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, να συντονίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρότι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού – η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Αυτοδιοίκηση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Στρατός, οι Αστυνομικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις – κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά, η κατάσταση και σήμερα παραμένει σοβαρή.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2005 ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο.), υπό τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, στη Νομαρχία Έβρου, στην  Αλεξανδρούπολη.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός  Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι βουλευτές του Νομού κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και κ. Σταύρος Κελέτσης, καθώς επίσης ο Δήμαρχος Νέας Βύσσας κ. Ευάγγελος Μαρασλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αμέσως μετά το τέλος της Σύσκεψης ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στο Νομό εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη. Όλος ο κρατικός μηχανισμός, οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, των Δήμων, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Οι ποσότητες νερού που υπάρχουν στον ποταμό Έβρο είναι μεγάλες και για το λόγο αυτό  αποφασίσαμε  να προκαλέσουμε τεχνητή ρήξη στο ανάχωμα του Αμορίου, ώστε να δημιουργηθεί ελεγχόμενη παροχέτευση των υδάτων  του ποταμού και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Θα παρακολουθούμε  όλη τη νύχτα την  κατάσταση πώς θα διαμορφωθεί  και αύριο το πρωί σε νέα Σύσκεψη του Σ.Ν.Ο. θα αποφασίσουμε  τις επόμενες ενέργειές μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των κατοίκων που ζουν στις παραποτάμιες περιοχές».

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το βράδυ του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2005, μετέβη στην Ορεστιάδα, στο Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας, όπου προήδρευσε  σε νέα Σύσκεψη.

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ