Ο ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΤΕ

ypes press002
ypes press002

Ο ΥΜΑ-Θ κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης στην Ημερίδα του ΙΔΑΤΕ

“Η προώθηση της συνεργασίας ελληνικών και βουλγαρικών εταιρειών, όσον αφορά τη μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων, που αποτελεί το θέμα της Ημερίδας σας, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τόσο των ιδιωτικών, όσο και των δημόσιων πρωτοβουλιών για νέες συνεργασίες με τις γειτονικές μας χώρες”, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, η οποία διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Διαχείρισης και Αξιοποίησης Τεχνικών Έργων (ΙΔΑΤΕ).

Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στο ΙΔΑΤΕ, τόνισε ότι “από την ίδρυσή του, ως μη κερδοσκοπική εταιρία, επικέντρωσε το έργο του στην προαγωγή της συστηματικής έρευνας και μελέτης των ζητημάτων που ανάγονται στις διάφορες πτυχές της παραγωγής τεχνικών έργων, συμβάλλοντας στην επιστημονική επεξεργασία, αλλά και στη διαμόρφωση, την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων μορφών κατασκευής, οργάνωσης και διαχείρισης τεχνικών έργων”.

“Σημαντική είναι, επίσης, η δουλειά του Ινστιτούτου”, υπογράμμισε ο ΥΜΑ-Θ, “όσον αφορά την επιστημονική και τεχνική συνδρομή του σε κάθε προσπάθεια τεχνικών κατασκευών στην Ελλάδα και διεθνώς, με άξονα το τρίπτυχο: σύγχρονες κατασκευές, ισόρροπη ανάπτυξη με περιβαλλοντική ευαισθησία”.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε, επίσης, ότι ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα παρουσίασε την τελευταία δεκαετία συνεχή και δυναμική εξέλιξη (υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής των Α´, Β´ και Γ´ Κ.Π.Σ.), έτσι ώστε, παρά τα διαρθρωτικά προβλήματα που παρουσιάζει, η σημασία και η βαρύτητά του στη διαμόρφωση των μεγεθών της οικονομίας είναι αδιαμφισβήτητη και πάντοτε συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της χώρας.

“Η ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων υποδομής, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες επιτάχυνσης της σύγκλισης των οικονομιών των χωρών- μελών της ΕΕ και η ανάληψη από την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων, αναδεικνύουν τις κατασκευές σε καθοριστικό αναπτυξιακό παράγοντα για τη χώρα”, επισήμανε και πρόσθεσε: “Η επάρκεια επιστημονικής γνώσης, το άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και η αποκτηθείσα τεχνογνωσία των ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών, είναι τα εφόδια που μπορούν να οδηγήσουν σε νέες δυναμικές και εποικοδομητικές συνεργασίες εκτός συνόρων”.

“Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα σε όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, σε μία περίοδο που αυτές διανύουν την κρίσιμη φάση προσαρμογής τους στην ελεύθερη οικονομία και αγορά. Η Βουλγαρία είναι μία χώρα με ευρωπαϊκή προοπτική και με μία οικονομία που απελευθερώνεται από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος”, τόνισε και κατέληξε:

“Η συνεργασία ελληνικών και βουλγαρικών εταιριών στη μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων, θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των δύο λαών με επενδυτικά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Ειδικά στον Βορειοελλαδικό χώρο, οι οικονομικές και επιχειρηματικές συνεργασίες ελληνικών εταιριών με αντίστοιχες των γειτονικών χωρών, μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και να παγιώσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της ΝΑ Ευρώπης”.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη ΥΜΑ-Θ Νίκου Τσιαρτσιώνη στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” και στη δημοσιογράφο Μαρούλα Πλήκα
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «POLIS NEWS» ΚΑΙ ΣΤΗ Μ. ΠΑΠΑ