ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ

ypes press002
ypes press002

Επίσκεψη ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη στη Θεμελιοδομή

Επίσκεψη στα γραφεία της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Πασχαλίδης, στο πλαίσιο του κύκλου των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει με επιχειρηματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με στελέχη του Ομίλου όπου ανέπτυξε τις θέσεις του σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται με το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα εθνικής σημασίας που πραγματοποιούνται στον βορειοελλαδικό χώρο.

Ο κ. Πασχαλίδης χαρακτήρισε “πολυεπίπεδη και πολυτομεακή” τη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ με το πλέγμα των 25 εταιριών που διαθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τόνισε τη συνεισφορά του Ομίλου στην περιφερειακή ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η “ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ αναλαμβάνει σημαντικό μερίδιο στην κοινωνική συνοχή, κάνοντας πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη καθώς επιμένει να λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη και ιδιαίτερα η περιφερειακή χρειάζεται πρωταγωνιστές.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, κ. Νίκος Οικονόμου, αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό νόμο περί συγχωνεύσεων των τεχνικών εταιριών, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις δραστηριότητες, τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο γενικότερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναδυόμενη αγορά των Βαλκανίων. Ο κ. Κώστας Πατραμάνης, Διευθύνων Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρίας παρουσίασε το πλέγμα δραστηριοτήτων της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ το οποίο ξεπερνά τα όρια της τεχνικής επιχείρησης καθώς πλέον ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους τομείς διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, της ενέργειας, του κλασικού και ειδικού τουρισμού και στο διεθνή τομέα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα επενδύσεων του Ομίλου στον τομέα των φωτοβολταϊκών στοιχείων, του τουρισμού και των υπόγειων χώρων στάθμευσης στη Βέροια, στα Ιωάννινα και στη Λάρισα.

Τέλος ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως “συνάντηση αναγνώρισης του ρόλου της εταιρίας” και πρόσθεσε ότι η έναρξη της πρωτοβουλίας του περί συναντήσεων με επιχειρηματικούς φορείς θα έχει ουσιαστική συνέχεια. Το ΥΜΑ-Θ έχει αναλάβει πρωτοβουλία διαμόρφωσης κόμβου ανάδειξης της κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων σε συνεργασία με φορείς της πολιτείας και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα του εθελοντισμού.

Προηγούμενο άρθροΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ