
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου BALKAN FORUM, με τίτλο:
«Επιχειρηματικότητα – Βιώσιμος Τουρισμός
Προκλήσεις, προοπτικές και ευκαιρίες στα Βαλκάνια»
Το φετινό Balkan Forum που διοργανώθηκε, σήμερα, Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2025, από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης – αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο τουρισμό. Όπως επισημάνθηκε, για την Ελλάδα είναι ευκαιρία να αναδείξει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας, καινοτομίας και διασυνδεσιμότητας στην περιοχή.
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από την χώρα μας και από τα Βαλκάνια, με πολλούς σημαντικούς ομιλητές στα στρογγυλά τραπέζια, εξήχθησαν ιδιαίτερης σημασίας συμπεράσματα που διαμορφώνουν και ακολουθούμενη πολιτική.
Συνολικά συμμετείχαν 40 ομιλητές και το βάρος του συντονισμού του Balkan Forum το «σήκωσαν» έγκριτοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης όπως η Μαρία Σαμολαδά και η Ραλλιώ Λεπίδου, ενώ την ευθύνη του συντονισμού των «στρογγυλών τραπεζών» είχαν οι γνωστοί και έγκριτοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης Νίκος Οικονόμου, Νίκος Γιώτης, Χρήστος Νικολαΐδης και Σύνθια Σάπικα.
Από τα θέματα που συζητήθηκαν αναδείχθηκε η σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες ενώ τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα αξιοποιηθούν προκειμένου ο βιώσιμος τουρισμός να προχωρήσει μπροστά με εξωστρέφεια.