Ανασκόπηση της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Βόρειο Ελλάδα, με τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από τις 25 με 28 Απριλίου

DSC_5983

Ανασκόπηση της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Βόρειο Ελλάδα, με τρεις σημαντικές εκδηλώσεις από τις 25 με 28 Απριλίου

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2024

Αναγνωρίζοντας την Βόρειο Ελλάδα για τη σημαντική της συμβολή στην καινοτομία και τη Θεσσαλονίκη ως αναδυόμενο κόμβο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, 15 σημαντικοί τοπικοί και κεντρικοί φορείς συνεργάζονται για τη διοργάνωση τριών μεγάλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Πέμπτης 25 και Κυριακής 28 Απριλίου 2024.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το μεγάλο συνέδριο για την Καινοτομία με τίτλο Innovation NorthernGreece 5.0: Η Καινοτομία στη Βόρειο Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν, το οποίοδιοργανώνεται στο πλαίσιο της Beyond την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Περίπτερο του ΕΒΕΑ, Pavillion 13, Helexpο με έναρξη κάθε ημέρα στις 10:30 π.μ.. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα«Γυναίκες και Ηγεσία» την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 19:00, στην Αλεξάνδρεια ζώνη Καινοτομίας (Φιλικής Εταιρείας 12). Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το διήμερο bootcamp «Match & Develop a Startup 6.0», το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ.

To συνέδριο χαρτογραφεί, μέσα από 24 πάνελ,  200 ομιλητές και 11 workshops, την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Tι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται;

Στις συζητήσεις και στα workshops συμμετέχουν 55 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, που έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα για να συναντήσουν και να δικτυωθούν με τους τοπικούς φορείς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουντην εγγραφή τους στον παρακάτω σύνδεσμο

Το συνέδριο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες καινοτομίας στηνΒόρειο Ελλάδα από τοπικούς φορείς αλλά και από κεντρικούς φορείς. Συνολικά 55 κεντρικοί φορείς και funds συμμετέχουν ως ομιλητές με στόχο να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις τοπικές πρωτοβουλίες και να γνωρίσουν από κοντά τους πρωτεργάτες των τοπικών δράσεων.

Η θεματολογία του συνεδρίου αφορά τη χρηματοδότηση στα αρχικά στάδια και τους φορείς χρηματοδότησης, τα funds του Innovation window, τις δομές υποστήριξης καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τη δράση διεθνών εταιρειών στο οικοσύστημα της Β. Ελλάδος, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, την Καινοτομία στην αγροδιατροφή και την υγεία, τα European digital innovation hubs, τις δράσεις πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, διεξάγονται 11 workshops σχετικά με την αναζήτηση κεφαλαίων, την πνευματική ιδιοκτησία, την καινοτομία στον τουρισμό, το Intelligent Performance, τα Πνευματικά Δικαιώματα και Πατέντες, το  Οικοσύστημα των Startups την εποχή του AI , το ESG, το Business AngelsΙnvesting, την Εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων για την ενίσχυση της ευφυίας και ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών υποδομών καθώς και την Ίδρυση εταιρείας και χρηματοδότηση.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 19:00 με μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας με τίτλο «Γυναίκες και Ηγεσία». Κατά την εκδήλωση, θα συζητηθούν οι σύγχρονεςπροκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τις γυναίκες που θέλουν να ανελιχθούν σε ηγετικές θέσεις των επιχειρήσεων ή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική πρόταση.

Οι εκδηλώσεις για την καινοτομία ολοκληρώνονται με το Match & Develop a Startup 6.0 – Bootcampπου θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ Θέρμης – Χαριλάου, ΤΚ 57001, Θεσσαλονίκη).

Για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του Bootcamp, οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής και fund managers, να παρακολουθήσουν σεμινάρια για το πως παρουσιάζουμε το ερευνητικό μας αποτέλεσμα ή το business plan μας σε χρηματοδότες και να λάβουν καθοδήγηση από Fund Managers. Την Κυριακή θα γίνουν παρουσιάσεις σε κριτική επιτροπή. Μια εταιρεία θα κερδίσει την πρόκρισή της απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, ενώ θα δοθούν βραβεία από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.

Η εγγραφή στο bootcamp γίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πρόγραμμα Bootcamp Match & Develop a Startup 6.0, 27-28.4.2024

Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ Θέρμης – Χαριλάου, ΤΚ 57001, Θεσσαλονίκη).

Σάββατο 6.5 : Αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης», Φουαγιέ, Αίθουσα «Ζέφυρος», «Βιβλιοθήκη» 

10:30-11:00 Καφές και Έναρξη Ημέρας

11:00-13:00 Mentoring Session: Οι παλιοί βοηθούν τους νέους

13:00-14:00 Δικτύωση και Διάλειμμα για Φαγητό

14:00-15:00 Τutorial Πως παρουσιάζω σε έναν επενδυτή

Με ομιλητές τους Fund Managers

15:00-15:30 Παρουσίαση Πράξης «Σπείρα»

15:30-18:00 Mentoring Session: Business Model and Business Plan

Κυριακή 7.5 Αμφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης», Φουαγιέ, Αίθουσα «Ζέφυρος», «Βιβλιοθήκη»

10:30-11:00 Καφές και Έναρξη Ημέρας

11:00-13:00 Mentoring Session: Business Model and Presentation

13:00-14:00 Δικτύωση και Διάλειμμα για Φαγητό

14:00-16:00 Παρουσιάσεις ομάδων

Οι τρεις εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο των δράσεων του Smart AtticaEDIH. Συνδιοργανώνονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, το ΕΒΕΑ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΤΑ, το ΟΚ!Τhess, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Τecs Capital, το Athens Center forEntrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon, το L-Stone Capital, τη Bayer Ελλάς, το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριo, και την Ελληνική Τράπεζα Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την υποστήριξη του Finance Club του ΠΑΜΑΚ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων κα Selma Prodanovic στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκαν από το ΚΕΔΑΚ έργα υποδομών, πυρασφάλειας, αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης μνημείων στο Άγιο Όρος