Στάθης Κωνσταντινίδης: «Το 2024 να είναι χρονιά ειρήνης, φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»

Konstantinidis_Proxenoi_1

Konstantinidis_Proxenoi_2 Konstantinidis_Proxenoi_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Το 2024 να είναι χρονιά ειρήνης, φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»

Τους επικεφαλής των Προξενικών Αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, για την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας προς τιμήν τους, με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς.

Παρούσα ήταν και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Κατερίνα Τσαπικίδου.

Ο Υφυπουργός αντάλλαξε ευχές με τους Γενικούς Προξένους και τους Επίτιμους Προξένους, ευχόμενος «το 2024 να είναι χρονιά ειρήνης,  φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας των λαών, με σεβασμό στις αρχές και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Στο χαιρετισμό του ο κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τις προξενικές αρχές για τις γέφυρες συνεργασίας που οικοδομούν καθημερινά ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούν με την Ελλάδα και ιδίως με την Μακεδονία και τη Θράκη. «Το εξαιρετικό κλίμα της σημερινής συνάντησής μας, μαρτυρά την κοινή βούληση να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων φωτεινό παράδειγμα δικτύωσης, διαλόγου, βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας» τόνισε.

Ακολούθως, προχώρησε σε ιστορική αναδρομή της μακρόχρονης παρουσίας ξένων διπλωματών στη Θεσσαλονίκη και στη συμβολή που είχαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου χαρακτήρα της πόλης. «Αποτελείτε μέρος του συναρπαστικού παρελθόντος και του πολλά υποσχόμενου μέλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο άρθροΕπιτυχημένο και επίκαιρο το 1ο Συνέδριο για την καινοτομία και την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα με τίτλο «Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου»
Επόμενο άρθροΔήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Ευστάθιου Πελαγίδη: «Καλό παράδεισο, Δάσκαλε»