Στάθης Κωνσταντινίδης: «Συνεχίζουμε τις συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού λόγω του Fly Over»

19-02-2024 Fly Over_1

19-02-2024 Fly Over_219-02-2024 Fly Over_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Συνεχίζουμε τις συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού λόγω του Fly Over»

«Συνεχίζουμε τις συνεργασίες για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού κατά τη διάρκεια κατασκευής του Fly Over», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο: Να συγκεφαλαιοποιηθούν οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Να καταγραφούν τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε εμπλεκόμενος φορέας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Και να συσταθεί ομάδα εργασίας για την εκπόνηση μελετών εφαρμογής για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην πόλη υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως εξήγησε, μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κωνσταντινίδης:  «Το ζήτημα της άμβλυνσης των συνεπειών κατά το διάστημα κατασκευής του Fly Over είναι πολυεπίπεδο και αφορά πολλούς αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς της πόλης και Υπουργεία.

Όλοι προσπαθούμε να συνδράμουμε προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φυσικά, επισπεύδων σε αυτή τη διαδικασία είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και όλοι εμείς, πρωτίστως οι φορείς της Θεσσαλονίκης, δρομολογούμε διαδικασίες προκειμένου να συμβάλλουμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Το προηγούμενο διάστημα, σε περίπου 15 συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου, έχουν ιεραρχηθεί και προτεραιοποιηθεί κάποιες παρεμβάσεις, άλλες έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλες υπολείπονται κάποια βήματα προκειμένου να οριστικοποιηθούν και φυσικά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους που επηρεάζει το έργο, είμαστε σε συνεχή συνεργασία προκειμένου και αυτοί από την πλευρά τους να υλοποιήσουν τις δράσεις που αναφέρονται στην αρμοδιότητά τους» σημείωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

Προηγούμενο άρθροΕπαφές Χρ.Δήμα στη Θεσσαλονίκη με φορείς του Σύγχρονου Πολιτισμού. Στο επίκεντρο 9 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
Επόμενο άρθροΤο ΥΜΑΘ, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο «Καινοτομία και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα» το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024