Επίσκεψη Στάθη Κωνσταντινίδη στην Κοζάνη με αντιπροσωπεία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας

13-09-2023-Konstantinidis_4  13-09-2023-Konstantinidis_Antiprosopeia_2

13-09-2023-Konstantinidis_Antiprosopeia_1

Επίσκεψη Στάθη Κωνσταντινίδη στην Κοζάνη με αντιπροσωπεία του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας 

 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο την αποστολή του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη συνεργασίας με την αντίστοιχη Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας και από κοινού μετέβησαν στην ΠΕ Κοζάνης, όπου πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου τους υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης και οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Τσιούμαρης και Αικατερίνη Δαδαμόγια.

Μετά από την παρουσίαση των πτυχών του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης και των επενδυτικών προγραμμάτων, έγινε επίσκεψη στα λιγνιτικά πεδία και στον ΑΗΣ Καρδιάς. Αφού καλωσόρισε τους υψηλούς προσκεκλημένους και τον πρόεδρο της ΟΚΕ Ελλαδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έγινε την προηγούμενη τετραετία από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, σε θεσμικό και τεχνικό επίπεδο, που έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στη εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου μετάβασης και η Δυτική Μακεδονία να είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τα σημαντικά κονδύλια που το συνοδεύουν.

Ο Περιφερειάρχης κ Κασαπίδης αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων και στην υψηλή κατάρτιση που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, και κάλεσε τους εκπροσώπους της Κίνας να εξετάσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, κ. Zhang Qingli, εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την ομορφιά του φυσικού τοπίου αλλά και για τα επιτεύγματα της Δυτικής Μακεδονίας στον παραγωγικό μετασχηματισμό της αλλά και σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές και ιδίως το υδρογόνο.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να εργαστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να εξετάσουν προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας. Στην υψηλόβαθμη επίσκεψη συμμετείχαν ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheg, ο Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της κίνας κ. Zhang Qingli. ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Γιάννης Πάϊδας, o Γενικός Γραμματέας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Απόστολος Ξυράφης και η Διευθύντρια του Διεθνούς Τμήματος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας κα. Μάρθα Θεοδώρου.

Προηγούμενο άρθροΞενάγηση Της Προέδρου της Δημοκρατίας στη 87η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη στην επίσκεψη του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας και της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας