Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε΄νέο Επιχειρείν 2023»

DSC_4717

DSC_4728DSC_4730DSC_4739-Βράβευση-της-κυρίας-Δήμητρας-ΙωαννίδουDSC_4745-Βράβευση-της-κυρίας-Σωτηρίας-Λεονταρίδου

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε΄νέο Επιχειρείν 2023» 

Στ. Καλαφάτης: «Πολύ σημαντικός ο ρόλος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης στην προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η χώρα»

«Η χώρα γυρίζει σελίδα και ο ρόλος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ σημαντικός σε αυτήν την προσπάθεια. Με τον Επενδυτικό Νόμο και τις δομές λειτουργίας του Τομέα στη Θεσσαλονίκη βοηθούμε επενδυτές και επιχειρηματίες. Όχι μόνο κρατήσαμε αυτήν την υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναλάβαμε και παραπάνω αρμοδιότητες. Πλέον, επενδύσεις από ένα ως τρία εκατομμύρια ευρώ, διεκπεραιώνονται από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην τελετή Βράβευσης Νέων Επιχειρηματιών «Γε΄νέο Επιχειρείν 2023», στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Είναι ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης που συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της Ατζέντας για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Θέλουμε την πόλη μας να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό το master plan με τα 30+ έργα, είναι, ουσιαστικά, μια προσφορά του Μακεδονίας – Θράκης για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας».

Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών: «Μέσα στα έργα αυτά, περιλαμβάνεται και το THESSINTEC, για το οποίο εξασφαλίστηκε σημαντική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις αναγκαίες αρχικές ενέργειες. Παράλληλα, μετατρέπουμε τον εποπτευόμενο φορέα του Μακεδονίας – Θράκης, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σε στρατηγικό βραχίονα καινοτομίας, με τη σύμπραξη όλων των υγιών δυνάμεων της καινοτομίας. Στόχος είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας που θα στηρίζεται στις συνέργειες με όλους τους φορείς. Σκοπός η εξωστρέφεια, με δράσεις για τη δημιουργία νέων ιδεών και τεχνολογιών. Για να στέκεται, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, δίπλα στις νεοσύστατες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για να βοηθά την ανάπτυξή τους και την επέκτασή τους σε διεθνές επίπεδο. Για να συμβάλει στην προβολή της ευρύτερης περιοχής ως ένα φιλικό και ελκυστικό οικοσύστημα προς την καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Για να προσελκύουμε επενδυτές και πρωτοπόρους από όλο τον κόσμο. Σύνθημά μας, “να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να ενεργούμε τοπικά (Glocal)”. Η χώρα αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, αλλάζουν με πιο γρήγορο ρυθμό», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης αφού συνεχάρη τους οργανωτές, επισήμανε ότι: «Στην Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δουλεύουμε για να φέρουμε την Ανάπτυξη στη χώρα. Συμφωνούμε, νομίζω, ότι αποδεικνύεται από τις πολιτικές μας πως επιθυμούμε μια ανοιχτή κοινωνία, όπου ο κάθε συμπολίτης μας θα μπορεί να επιχειρεί. Να προχωρά χωρίς να ταλαιπωρείται από το Κράτος και κυρίως να μπορεί να ολοκληρώνει την επένδυσή του. Για να δημιουργούνται, έτσι,  νέες θέσεις εργασίας».

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών: «Χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο  το μέλλον των παιδιών μας προκειμένου να φανούμε αρεστοί, στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία. Δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους επιχειρηματίες. Αποφεύγοντας τον όποιο δημοσιονομικό κίνδυνο, καταφέραμε να μειώσουμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να επιβαρύνουμε -ούτε με ένα ευρώ- τον φορολογούμενο πολίτη. Σε κάθε νομοθέτημά μας, από το Νόμο 4635 του 2019 «Επενδύω στην Ελλάδα», ως το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, έχουμε έναν στόχο: Να καταργούμε τις ουρές που ταλαιπωρούν τον πολίτη. Να στηρίζουμε το επιχειρείν και να απλοποιούμε τις διαδικασίες. Να στεκόμαστε δίπλα σε επενδυτές και επιχειρηματίες και να μην βλέπουν το κράτος ως εχθρό, αλλά ως σύμμαχο στην κοινή προσπάθεια για την ανόρθωση της Οικονομίας.

Καταφέραμε και κάναμε πραγματικότητα το να γίνεται με μια γνωστοποίηση η έναρξη των επιχειρήσεων σε ποσοστό που φθάνει το 80%. Μόνο το 20% χρειάζεται μια εγκριτική διαδικασία, χάρη στις προσπάθειές μας. Καταφέραμε να προσφέρουμε όλα τα εργαλεία στην επιχειρηματική κοινότητα. Ειδικά με το νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, το νόμο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και, κυρίως, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, αποδεικνύουμε έμπρακτα πως είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις επενδυτικές προσπάθειες».

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Τελετή Αδελφοποίησης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και του Συλλόγου Συνδρόμου Down της Μπάνια Λούκα
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821